Novosti

Noviteti: KTM Freeride E

PP KTM FreerideE 140914 0115

Znamo za njega već nekoliko godina, ali KTM Freeride E tek sada će postati istinski dostupan javnosti. Razlika od već ranije predstavljenog modela zapravo je ta da će KTM kroz svoju mrežu nuditi dvoje izvedbe ovog posve električnog motocikla. Jedna nazvana Freeride E-SX namjenjena je korištenju na zatvorenim stazama, rekli bismo da je to motokros inačica. Druga, E-XC opremljena je svime što je potrebno za registraciju i legalno sudjelovanje u prometu, dakle enduro izvedba.

 

Još od početka projekta 2007. godine na KTM Freeride E motocilu radi predani tim od 20 stručnjaka, a iako KTM ne vjeruje da će električni motocikli zamjeniti one s unutarnjim izgaranjem, vjeruju u električni segment. Za pogon Freeride E modela zadužen je elektromotor hlađen tekućinom, a nazivna snaga iznosi 15 odnosno maksimalno 22 konjske snage. Sliku popravlja zakretni moment od 42 Nm dostupan od nula okretaja. Motocikl spreman za vožnju teži 106 kilograma, a predlažemo da više informacija potražite na stranici posvećenoj tom modelu.

 

Kako smo saznali od uvoznika, tvrtke Moto Špica, Freeride E će uskoro biti dostupan u dilerskoj mreži KTM-a, ali ne i u nas upravo zbog statusa uvoznika. U Hrvatskoj će Freeride E biti dostupan krajem 2015. godine, a u međuvrmeenu se nadamo saznati i cijenu koja još nije poznata.

fbmp ytmp imp