Novosti

Mercedes-AMG otkupio 25% dionica MV Aguste

AMG GT MV Agusta

Ljubav (iz interesa) je postala javna. MV Agusta i Mercedes-AMG udružuju snage u segmentu marketinga i prodaje, ali i razmjenjuju dionice.

 

U potrazi za dovoljno ekskluzivnim brendom, kojim bi dodatno učvrstili svoj prestižni status među kupcima dubokog džepa, Mercedes-AMG je odlučio ući u višegodišnju suradnju s talijanskom ikonom MV Agustom. Nadaju se sinergiji u marketinškim i prodajnim aktivnostima, no Mercedes-AMG je odmah otkupio i 25% dionica MV Aguste, kako im se ne bi ponovila nezgodna situacija s Ducatijem, s kojim su surađivali na isti način, ali nisu razmijenili dionice, pa im ga je ispred nosa oteo Audi.

 

MV Agusta je time dobila snažnog strateškog partnera, s kojim bi trebala ojačati svoja nastojanja da preraste okvire relativno egzotičnog talijanskog proizvođača i postane ozbiljni premium igrač s planiranom proizvodnjom od 20 tisuća motocikala godišnje. Nova strateška suradnja će se itekako slaviti na EICMA sajmu u Milanu, gdje će MV Agusta prestaviti RR verzije modela Brutale i Dragster, kao i potpuno novi Stradale, a možda i dorađeni F4 RR.

fbmp ytmp imp