Novosti

Nikad padano? MV Agusta Superveloce Arsham

Superveloce Arsham 7 

Želite skupo platiti rijedak motocikl koji izgleda kao da ste lagano pali? Nazovite MV Agustu, brzo!

Teško se oteti dojmu da u slučaju MV Aguste glavninu prodaje, zapravo, čine motocikli iz ograničenih serija. A rijetko koji je tako „limitiran“ kao Superveloce Arsham, koji će biti proizveden u samo 6 primjeraka. Što je i razumljivo, jer je riječ o ručnom radu, barem kad su oplate u pitanju.

Superveloce Arsham 15

Naime, taj Superveloce je nastao u suradnji s poznatim američkim kiparom. A Daniel Arsham voli da su njegove skulpture bijele, kao ovaj Superveloce, ali i da odražavaju prolazak vremena, pa tako u njih ugrađuje elemente „erozije“. U slučaju ovog posebnog modela Superveloce Arsham, djelovanje erozije se vidi na oplatama. One nakon umjetnikove intervencije izgledaju kao još uvijek blještavo sjajna, ali već pomalo oronula fasada, koja je počela otpadati.

Superveloce Arsham 13

Ispod te fasade je standardan Superveloce 800, s trocilindričnim agregatom od 147 KS i deklariranim vrijednostima ubrzanja od 0 do 100 km/h za 3,05 sekundi, do 200 km/h za 9 sekundi i maksimumom od 240 km/h. Ali Superveloce Arsham se smatra umjetničkim dijelom i kao takav se ne može registrirati, niti na njega vrijedi garancija.

Superveloce Arsham 14

Do nekog od tih 6 primjeraka mogu stići samo kolekcionari posebnih modela MV Aguste ili kolekcionari umjetničkih dijela Daniela Ashrama. Pa ako Superveloce Arsham možda i izgleda kao da ga je netko s njime ostrugnuo po asfaltu, taj bi poseban model MV Aguste mogao pasti samo na neki debeli sag. Sa štendera u dnevnoj sobi.

Superveloce Arsham 5

 

fbmp ytmp imp