Novosti

Novitet: Indian Chief Dark Horse

DarkHorse2015

Lišen kroma i dijela opreme, Dark Horse cilja na mlađe kupce plićeg džepa. Pod uvjetom da su oni sredovječni i poprilično bogati.

 

Na prvi pogled, novi Indianov model Dark Horse nije ništa drugo nego Chief Classic lišen pretjerane uporabe kroma i obojan crno. Ipak, iza njegove atraktivne i „zamračene" pojave kriju su i neke druge razlike koje Dark Horse pozicioniraju kao uvodni model u svijet Indian motocikala pokretanih V2 Thunderstroke agregatom od 1.811 ccm.

 

Budući i Dark Horse dolazi s ABS-om, tempomatom i bezkontaktnim ključem, bilo bi nepravedno reći da je asketski opremljen, ali mu u odnosu na Chief Classic ipak nedostaju dodatna prednja svjetla, hladnjak ulja i sjedalo za suvozača. Osim toga, Dark Horse dolazi i s lijevanim naplatcima, što ga sve čini 13 kg lakšim, ali i skoro 3 tisuće eura jeftinijim.

 

Ipak, teško da bi Dark Horse mogli proglasiti laganim ili pak jeftinim kada praznog spremnika goriva u Njemačkoj teži „konjskih" 341 kilograma i 21 tisuću eura. Imajući to u vidu, možda bi vas moglo začuditi što s ovim klasičnim customom u Indianu ciljaju na mlađe kupce, no uzmite u obzir da se danas, u sve više gerijatrijskom svijetu ljubitelja motocikala, pod pojmom „mlađi" podrazumijevaju vitalni četrdesetogodišnjaci.

fbmp ytmp imp