Novosti

Ducati će predstaviti 9 noviteta za 2016.

02 MONSTER 1200 R

S dva noviteta Ducati ulazi u nove segmente tržišta, a s ostalih sedam će osuvremeniti i nadograditi postojeću ponudu.

 

Nakon predstavljanja Monstera 1200 R u Frankfurtu, Claudio Domenicali je objavio kako je riječ o prvom od ukupno čak devet noviteta za 2016. Iako je ta brojka impresivna sama po sebi, u izjavi prvog čovjeka Ducatija je posebno zanimljiva najava da će pritom ući i u dva segmenta tržišta u kojima trenutno nisu prisutni.

 

Možemo samo špekulirati o kojim je to klasama riječ. Recimo, već se nekoliko godina šuška u ulasku talijanskog proizvođača u svijet premium skutera, no iz Ducatija su dosad sve to negirali, baš kao i priču o mogućim jeftinijim motociklima manje zapremine. S druge strane, primjetno je da Ducati već godinama nema klasični sport-touring, no iz Domenicalijeve izjave je nemoguće dešifrirati sprema li se neki moderniji nasljednik modela ST.

 

Isto tako, treba vidjeti koliko će od preostalih šest noviteta otpasti na doista nove modele, a koliko na nove verzije ili redizajn postojećih motocikala. Nedavno šuškanje o četverocilindričnom sportskom modelu, koji bi zamijenio Panigale R, zasad ćemo okarakterizirati tek debelo nategnutom špekulacijom, no zato bi moglo biti nešto iza priče o novoj generaciji Diavela, možda čak i s remenskim završnim prijenosom.

 

Sve bi trebalo postati sasvim jasno sredinom studenog, kada će se na sajmu u Milanu naći svih 9 noviteta na okupu. Domenicali se tom prigodom planira pohvaliti i time kako je Ducati tijekom 2015. prvi put uspio prodati više od 50 tisuća motocikala.

fbmp ytmp imp