Novosti

Pretpremijera: 6 od 9 Ducati noviteta za 2016?

ThisIsBlack

Panigale 959 i Hypermotard/Hyperstrada s 937 ccm? I je li „teaser" kampanja „This is Black" potvrda da dolazi veći cruiser od Diavela?

 

Navodno je kalifornijski ured za zaštitu zraka objavio podatke za Ducati 959 Panigale, s agregatom od 955 ccm, te za Hypermotard, Hypermotard SP i Hyprestradu s agregatom od 937 ccm, umjesto dosadašnjih 821 ccm. Iako je 899 Panigale još relativno svjež, s tim bi novim agregatom mogao zadovoljiti Euro 4 norme, a isto vrijedi i za nove Hypermotard / Hyperstrada modele. Pribrojimo li tome već službeno otkriven Monster 1200 R i ušminkani Diavel Carbon, te uzmemo li Hypermotard SP kao zaseban model, već imamo 6 (ne baš velikih) noviteta o njih 9 najavljenih za EICMA sajam.

 

Ipak, za pretpostaviti je da bi baš oni dosad neobjavljeni noviteti trebali biti i najzanimljiviji. Za jednog od njih upravo je započela „teaser" kampanja „This is Black" koja u svom prvom videu i popratnom priopćenju ne otkriva apsolutno ništa. Ipak, inzistiranje na crnoj boji, kao i ranije najave da će s dva noviteta Ducati ući u za njih potpuno novi segment, daju naslutiti kako bi ovdje možda ipak mogla biti riječ o cruiser motociklu. Istina, Ducati već godinama ima Diavel, no on je ipak križanac nakeda i cruisera, dok bi novi model, koji je uhvaćen na špijunskim fotografijama, trebao imati remenski završni prijenos i tražiti od vozača da ispruži noge, čime bi se udaljio od VMAX-a, a približio V-Rodu.

 

Video „This is Black" možete pogledati na www.ducati.com

 

fbmp ytmp imp