Novosti

Koncepti: Yamaha pripremila šok za Tokyo Motor Show

2015TMS PES2 Concept 4-UVODNA

Električni 2WD motocikl, sportski automobil, retro 125-ica, terenski elektro motocikl i bicikl, novi tricikl koji se naginje, čak i robot koji vozi motocikl. Sve to je Yamaha pripremila za Tokyo Motor Show.

Yamaha je za Tokyo Motor Show pripremila 6 svjetskih premijera, odnosno 6 novih koncepata. Najkonvencionalniji među njima je Resonator125, simpatični retro motocikl pokretan zrakom hlađenim agregatom od 125 ccm.

Iako i za njih tvrde da spadaju u klasu 125, modeli PES2 i PED2 su sušta suprotnost Resonatoru. Riječ je o evoluciji električnih motocikala koje je Yamaha na istom mjestu predstavila prije 2 godine. Pritom je PES2 zamišljen kao sportski motocikl lakši od 130 kg, a uz bitno atraktivniji dizajn pridodan mu je i elektromotor u prednju osovinu pa tako ima pogon na oba kotača. Začudo, terenska verzija PED2 nema taj dodatak, ali to je i jedan od razloga zašto bi trebala težiti manje od 100 kg.

Kad smo već kod „zelenog" off-road, spomenimo da će predstaviti i YPJ-MTB Concept, odnosno brdski bicikl s pomoćnim elektromotorom, što je područje u kojem Yamaha ima dosta iskustva. Sa sasvim druge strane spektra, predstaviti će i novi koncept tricikla koji se naginje u zavoju, ostaje za vidjeti hoće li tu biti riječ o skuteru ili možda ipak motociklu.

Jedna od manje poznatih specijalnosti Yamahe je i izrada vrhunskih agregata za automobile. Zapravo je njihova povezanost s automobilima zanimljivija i dublja od toga, no svejedno iznenađuje da će predstaviti i svoju viziju sportskog automobila nazvanog 4Wheller. Na koncu, predstaviti će i koncept humanoidnog robota koji, čini se, može upravljati motociklom. U svakom slučaju, vizionarima Yamahe ne nedostaje maše.

U galeriji, dolje niže, možete pogledati ostale fotografije Yamahin koncepata za nadolazeći Tokyo Motor Show.

 

fbmp ytmp imp