Novosti

Koncepti: Yamaha Sports Ride Concept

2015TMS T40 NCV-A Concept 004 - UVODNI

Yamaha i dalje zadirkuje s idejom proizvodnje automobila. Ovaj put je riječ o sportskom modelu laganom samo 750 kg.

Nakon što su prije dvije godine na Tokyo Motor Showu prikazali gradski automobilčić MOTIV, nastao u suradnji s Gordonom Murrayjom, poznatim konstruktorom bolida Formule 1 i sportskih automobila, Yamaha je ovogodišnji Tokyo Motor Show iskoristila za predstavljanje svoje vizije sportskog automobila.

I u ovom slučaju je automobil nastao u skladu s Murrayjevom iStream filozofijom nastanka laganih i čvrstih automobila, pa bi tako Sports Ride Concept trebao težiti samo 750 kg. Riječ je o kompaktnom konceptu koji je dugačak 390 ccm i visok samo 117 cm, a u Yamahi se kunu da bi povezanost čovjeka i stroja trebala pružiti osjećam blizak onome kod vožnje motocikla.

Nažalost, nije objavljeno koji bi pogonski agregat trebao pokretati atraktivne obline ovog dvosjeda, a iako mala težina sugerira kako bi mogla biti riječ o agregatu preuzetom od motocikla, zapravo je pravo pitanje misli li se Yamaha uopće upustiti u proizvodnju automobila. Nije da u tome nemaju iskustva, ali ono je dosad uglavnom bilo indirektno, kroz isporučivanje vrhunskih pogonskih agregata Toyoti, Lexusu, Fordu...

Dodatne fotografije eksterijera i interijera ovog koncepta možete pregledati u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp