Novosti

Na kioske je stigao 150. broj Moto Pulsa

NajavaMP150novosti-uvodna

Jubilarni Moto Puls gleda u budućnost. Sve pršti od novih modela za 2016., a neki od njih već su i testirani. I to nije sve...

Bez velike pompe, i ovaj put s opravdanim zakašnjenjem, na kioske stiže jubilarni 150. broj Moto Pulsa. Kasni zbog netom završenog EICMA sajma u Milanu, a baš tamo prikazani noviteti - od transformerske Yamahe MT-01 nastale na bazi sportske R1, preko brojnih retro modela, do konačno novog Suzukija GSX-R 1000 – predstavljaju okosnicu ovog broja.

Kad tome pribrojimo i neke ranije jesenske premijere, ispada da na upoznavanje s novitetima za 2016. otpada otprilike trećina jubilarnog Moto Pulsa, pa i više od toga ako uzmemo u obzir ekskluzivne testove još uvijek vrućeg Monstera 1200 R, koji je opravdao epitet najsnažnijeg Ducati nakeda svih vremena, te Husqvarninog žestokog dvojca 701 Supermoto i 701 Enduro.

Tu je i test BMW-a S 1000 XR, koji bi želio biti crossover, a u stvarnosti je sportski naked s poluoklopom i jedan od najzabavnijih (ne i najudobnijih) motocikla kojeg (veliki) novci mogu kupiti. Krizu identiteta ima i Honda CBR 650F, koja bi željela biti i turistička i ekonomična, a zapravo najviše odiše sportskim duhom i kao takva je previše podcijenjena.

Sportski blok započinje detaljnom analizom kontroverzne završnice MotoGP sezone i traženjem krivca (nije butler), a tu su i ostale uobičajene rubrike, plus osvrt na Tokyo Motor Show koji donio hladni rat vrućih koncepata Yamahe i Honde te postavio zastrašujuće pitanje pitanje mogu li i roboti biti (kao) ljudi. U Tokyju je daleka i uzbudljiva budućnost već počela, ne znamo samo da li nam se sviđa.

MP150naslovna

fbmp ytmp imp