Novosti

Novitet: Energica Eva

Energica Eva Electric uvodna

Bio bi to samo još jedan ekskluzivni stretfighter da se gola i grješna Eva ne pali na struju.

Prije godinu dana predstavljena kao prototip, gola Eva bi tek tijekom 2016. trebala krenuti u prodaju. Riječ je o drugom proizvodu talijanske tvrtke Energica, koja je tijekom 2015. konačno započela prodaju modela Ego, sportskog motocikla pokretanog elektromotorom.

S raspoloživih 136 KS (bolje rečeno 100 kW), Ego navodno ubrza do 100 km/h za manje od 3 sekundi, dok mu je maksimalna brzina namjerno ograničena na 240 km/h. U slučaju razgolićene Eve su pretpostavili kako je i 200 km/h dovoljno za hrvanje s vjetrom, pa je u tom slučaju uljem hlađen elektromotor prigušen na 95 KS.

Osim po izostanku dijela oplata, Eva se od Ega razlikuje i po tome što naprijed ima Öhlins umjesto Marzocchi vilice, dok je ostatak konstrukcije praktično identičan i uključuje rešetkasti čelični okvir, Bitubo monoamortizer, Brembo kočnice, Bosch ABS, Pirelli gume... Osim toga, i Eva i Ego imaju mogućnost uključivanja hoda unazad kako bi se olakšalo parkiranje i manevriranje na skučenom prostoru. Cijena još nije objavljena, ali je za pretpostaviti da bi se mogla kretati oko 30.000 eura.

Energica Eva Dark Blue Credit Gianluca Muratori

fbmp ytmp imp