Novosti

Novitet: Indian Springfield

indian springfield red

Springfield je bagger izvedba dobro poznatog Chiefa. Ali i nešto više i teže od toga.

Kad novi model nazovu Springfield, onda ne odaju počast mjestu radnje u crtanom serijalu The Simpsons, nego rodnom mjestu Indiana. Važnije od toga je da sa Springfieldom popunjava rupu za koju dosad nismo ni znali da postoji, budući smo naivno mislili da im je sasvim dovoljan i slično koncipirani bagger Chiftean. Valjda je stvar u tome što Chiftean ima plastičnu prednju kupolu s kojom napada Harley-Davidson Street Glide, dok Springfield ima veliki prozirni vjetrobran kao Harley-Davidson Road King.

Pritom ne može biti slučajno da se, baš kao i na Road Kingu, vjetrobran i tvrdi bočni koferi mogu neprimjetno skinuti, nakon čega postaje još očitije da je Springfield samo bogatije opremljena verzija Chief Classica. No, iz Indiana poručuju da su za Springfield razvili drugačiji okvir, kako bi korisna nosivost porasla na respektabilnih 242 kg.

Dakako, porasla je i težina samog motocikla koji u ovoj izvedbi broji 372 kg, bez prtljage i tekućina, što opet ne bi trebao biti preveliki problem za Thunder Stroke 111 agregat od 1.811 ccm. Taj V2 stroj i dalje pri samo 2.600 okr/min oslobađa čak 139 Nm, koje onda multipliciraju 6 brzinski mjenjač i remenski završni prijenos.

Ako pak vozač izgubi ravnotežu pri manevriranju na mjestu, možda mu pomognu cjevasti štitnici na boku motocikla, a u seriji dolaze i podesive platforme za noge suvozača, tempomat, senzor pritiska u gumama i dodatna svjetla. Na još bogatijem popisu dodatne opreme ističu se niži vjetrobran , grijana sjedala i ručice, Remus ispušni sustav... I bez toga predviđena cijena za Europu iznosi paprenih 27.000 eura, što onda još treba dodatno začiniti i našim trošarinama.

56a0d3060b011

fbmp ytmp imp