Novosti

Prerade: Pobjednici Yamaha Yard Built Dealer

 Greece Jigsaw Custom Motorcycles UVODNA

Europski dileri Yamahe natjecali su se sa svojim preradama Yamahinih „Sport Heritage“ motocikala. Ovo su pobjednici.

Kako retro motocikli sve više ulaze u modu, tako i sve veći broj proizvođača pokušava modelirati custom scenu, te kroz „sponzorirane“ prerade promovirati serijske modele. Yamaha spada u red onih koji su otišli najdalje u tome, te kroz Yard Build priču svako malo guraju neki svoj model u ruke najpoznatijih imena u svijetu prerada, a prošle su godine po sličnom principu pokrenuli Yard Built Dealer natječaj, koji je, kako mu ime govori, vezan uz Yamahinu dilersku mrežu.

Dakle, iza nas je netom završena druga runda Yamaha Yard Built Dealer natjecanja, u kojem su distributeri Yamahe uzeli neki od „Sport Heritage“ modela i onda na njima ostvarivali svoje vizije. Pritom bi trebali koristiti što više elemenata iz Yamahine ponude dodatne opreme, ali obično odu daleko od toga, što pokazuje i grčka prerada The Missing Piece“ (gornja fotografija) nastala na bazi XJR-a 1300, a po uzoru na GP Yamahu koju je početkom 80-ih vozio legendarni Barry Sheene. Taj je motocikl pobijedio u četverocilindričnoj kategoriji, dok je u kategoriji motocikala s jednim ili dva redna cilindra pobijedila španjolska prerada „ BY DESIGN E.CASRO“, koja je nastala na bazi XSR-a 700 te sigurno igrala na kartu sve popularnijih scramblera.

Na kraju, tu su i dva pobjednička motocikla iz Poljske, koji na dva različita načina pokazuju kako populističko prepuštanje ocjenjivanja širokoj internetskoj publici ne mora biti najsretnije rješenje. Dakle, u kategoriji V2 i V4 motocikala pobijedila je prerada „Noah“, koja ne donosi ništa novo, a uz to i djeluje pomalo kičasto, dok bi istovremeno druga poljska prerada, koja je nastala na bazi XSR-a 700, a uspješno je inspirirana prvim Yamahinim motociklom YA-1, ostala bez nagrade da joj nije dodijeljena titula posebnog žirija.

Spomenute pobjednike pogledajte u donjoj galeriji, a sve prijavljene prerade, među kojima je nekoliko doista atraktivnih pogledajte na http://www.yamaha-yardbuilt.com/en#/grid/entries

fbmp ytmp imp