Novosti

Pretpremijera: MV Agusta Zagato

 

MVAgusta Zagato 3

MV Agusta će predstaviti motocikl skuplji od F4 i brutalniji od Brutalea. Dizajn potpisuje Zagato.

MV Agusta možda jest u financijskim problemima, ali se isto tako iz njih planira izvući postupnim zanemarivanjem trocilindrične platforme i posvećivanjem razvoju novih četverocilindričnih modela, koji donose veću zaradu po prodanom primjerku. Najava njihovog idućeg noviteta ide upravo u tom smjeru.

Dakle, dok čekamo da predstave potpuno novu tehničku platformu, u MV Agusti kupuju vrijeme predstavljanjem ekskluzivnog noviteta baziranog na postojećoj mehanici. Iako se iz „teasera“ mogu dokučiti samo obrisi i neki detalji, već je i iz toga jasno kako je riječ o prvom značajnom dizajnerskom iskoraku od onog što je prije dva desetljeća zacrtao pokojni Massimo Tamburini s F4 i Brutale modelima.

A da će taj iskorak biti poprilično dramatičan, i vjerojatno spadati u sferu onog što vas ili oduševljava ili vam se gadi, zaključujemo i na temelju toga što je za ovaj novitet angažiran poznati studio Zagato, koji se dosad uglavnom proslavio kroz oblikovanje ekskluzivnih i nerijetko vizualno kontraverznih automobila, ponajprije onih marki Alfa Romeo i Aston Martin.

Uglavnom, kod proizvoda koje potpisuje famozni Zagato dvije su stvari sigurne; ne ostavljaju vas ravnodušnim i prokleto su skupi. Iako tek treba vidjeti koliko su daleko ovaj put otišli po oba te kriterija, barem nećemo trebati dugo čekati. Naime, razotkrivanje je najavljeno već za 4. rujan. Kratki video teaser možete pogledati OVDJE.

fbmp ytmp imp