Novosti

Talijan u 23:30 na Grobničkoj pisti udario u košutu

srna na Motohappeningu

 

U Riječkoj bolnici na Sušaku doktori se bore za život Talijana (33) koji se odlučio provozati noću Grobničkom pistom iako je znao da je to zabranjeno. Na izlasku iz Zagrebačkog zavoja udario je u košutu što ga je koštalo pada. Uslijed silovitog udara košuta je uginula, a vozač je pao u komu od siline sudara ili kasnijeg pada, te se liječnička ekipa sada bori za njegov život. Prema posljednjim informacijama on je operiran i u induciranoj je komi.

Direktor automotodroma, Zdenko Šantić, za Novi list i Večernji list je izjavio da se ovako nešto Grobniku dogodilo prvi puta.

No Zdenko Šantić očito ne govori istinu jer su se vozači i ranije iskradali i vozili noću pistom što je opće poznato među vozačima koji dolaze na Grobnik. Upravo njegov ured vozačima daje ključeve od brojnih boksova koje oni koriste cijeli vikend, a iz kojih neometano mogu izaći na pistu. Potrebno je samo otvoriti nezaključana garažna vrata. Moto Puls je apeliralo na direktora (kada smo suorganizirali Motohappeninge na Grobniku) da se boksovi moraju zatvarati prema pisti ponajviše za vrijeme održavanja endurance utrka, jer to organizatorima olakšava organizaciju utrke, što je on odbio.

Na Grobniku svatko može ući na stazu iz boksova po noći. Na pisti noću ima samo jedan čuvar koji je izdvojen na ulazu u parking, a ne na samom ulasku u boks ili pistu, pa dok on primijeti da se netko vozi po pisti vozač prođe nekoliko krugova koliko mu je dovoljno da se iživi, te se vrati u boks prije nego što ga zaštitar uopće zaustavi.

A o tome da košuta nije nikada bila na Grobniku najbolje svjedoči ova fotografija snimljena za 30.05.2012. za vrijeme trajanja Motohappeninga kada je oko staze mnoštvo ljudi, a fotografija je i objavljena u više medija. Takvih prizora je u povijesti Grobnika bilo mnogo. Test vozači Moto Pulsa su vozili Grobnikom noću s dozvolom uprave uz budnu pratnju Prve pomoći i “oko brda” su udarili u zeca.

fbmp ytmp imp