Novosti

Podržite nas: traži se vaš glas za izmjenu zakona koji bi dozvolio vožnju vozila do 125 ccm s B dozvolom, kao što to ima EU

vozacka Hrvatska

U tijeku je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o sigurnosti prometa na cestama, a rasprava je otvorena do 27.04.2017.

Trgovci motociklima i ostali djelatnici uključeni u prodaju motocikala ulažu veliki trud da se primjeni direktiva 2006/126/EC koja omogućava vožnju vozila A1 (do 125 ccm) kategorije sa B kategorijom vozačke.

Svaki dodatni poticaj može imati presudan značaj za prihvaćanje našeg prijedloga. 

Stoga molimo sve koji vole dva kotača da podupru našu inicijativu na linku na način:

1.    https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=5152

2.    Registrirajte se na portal (desno gore, kao na slici). Pravne osobe moraju upisati i razvrstavanje prema NKD, dok privatne to ne moraju.

image007

3.    Pritiskom na „lajk“ podržite prijedlog zakona. No, to nije nimalo jednostavno, kao na facebooku, pa istiskuje malo vašeg vremena i truda!

Nakon što ste dobili potvrdu na mail da ste registrirani, upišite svoju lozinku koju ste si odredili prilikom registracije. Kada uđete na stranicu potražite "ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA", koji je sada već na trećoj stranici, te potražite desno komentare jer su naši prijedlozi uvršteni kao komentari na zakon, te se nadamo da će on ući u konačnu verziju.

 Vaš je zadatak pritisnuti dva lajka: Prvi, na komentar HGK (Hrvatske Gospodarske Komore) od 24.04.2017. kao na slici dolje, kako bi podrška građana bila što veća, a možete ga sortirati jer on već ima najveći broj lajkova, pa ga sortirajte prema broju lajkova. Drugi je prijedlog Moto Pulsa od 26.04.2017. (tiče se svih vozačkih dozvola: AM, A1, A2 i A za jeftinije i lakše polaganje) i sortirajte ga preko odabira najnovijeg, jer je tek komentiran.

image008

fbmp ytmp imp