Novosti

Utrka EXTREME ENDURO LIKA 2017. «The Land of the Wolf 5.» održat će se 08.-10.09.

Lika manja

 

Od 08. do 10. rujna 2017. godine u malom Ličkom mjestu Kunovac Kupirovački održat će se 5. po redu utrka Extreme Enduro Lika. Nakon uspješne organizacije prošlogodišnjih utrka MK Azalea Zadar će i ove godine privući extremne enduro vozače iz 12 zemalja. Utrka pod nazivom „THE LAND OF THE WOLF 5.„ ove godine će trajati tri dana, te obećava odličan adrenalinski vikend za ljubitelje motociklizma.
Utrka će trajati 6 sati i imat će 17 kontrolnih točaka. Stazu dugu 60 kilometara potrebno je savladati u što kraćem roku unutar 6 sati. Klase koje će se voziti su EXPERT i TEAM Expert, HOBBY te VETERAN 40+ (Hobby + preko 40 godina) i VETERAN 50+ (Hobby + preko 50 godina). Klase Hobby i Veteran imaju lakše prolazne dijelove na nekoliko najtežih dionica, te stoga one neće voziti najteže dijelove staze. S druge strane klasa TEAM vozi EXPERT stazu. Motocikli koji mogu nastupiti su: enduro, MX, freeride i trial motocikli. Pravila nisu rigorozna glede guma pa gume možete koristiti bilo koje, koje su vama najbolje, a zabranjene su jedino gume s čavlima. Licenca nije obavezna, ali je dobro ako je imate, kao i osiguranje za vozača.


U petak 08.09.2017. vozit će se Prolog, odnosno trening na kojem će se mjeriti vrijeme, ali koje neće određivati poredak startanja u nedjeljnoj utrci. Prolog se sastoji od umjetnih prepreka, te od jednog dijela staze koji će biti zadnji dio utrke. Jedan krug na Prologu traje oko 15 minuta. Svi vozači imat će pravo na dva izlaza na Prolog i na oba će se mjeriti vrijeme. Vozači ne moraju voziti Prolog u petak. Start Prologa u petak počinje u 11:00 sati.


U subotu 09.09.2017. vozit će se Prolog, odnosno trening na kojem će se mjeriti vrijeme, a koje će određivati poredak startanja u nedjeljnoj utrci. Prolog se sastoji od umjetnih prepreka, te od jednog dijela staze koji će biti zadnji dio utrke. Jedan krug na Prologu je oko 20 minuta. Svi vozači imat će pravo na 2 izlaza na Prolog i na oba će se mjeriti vrijeme. Vozači ne moraju voziti niti subotnji Prolog, ali će u tom slučaju startati nedjeljnu utrku sa zadnjeg mjesta u svojoj klasi. Start subotnjeg Prologa je u 10:00 h.


U nedjelju 10.09.2017. utrka će startati u 9:00 ujutro i vozači će startati jedan po jedan svakih 20 sekundi. Prvi startaju Experti i Timovi (startat će se po vremenu ostvarenom na Prologu bez obzira na klasu, brži vozači idu prvi), zatim vozači iz klasa Veteran i Hobby, koji će također startati po vremenu ostvarenom na Prologu, bez obzira na klasu, tako da će „brži„ vozači startati ispred sporijih, a sve kako bi se smanjila gužva na kontrolnoj točci 1. Sama trasa staze je većim dijelom ista kao i prošle godine. Na polovici staze će biti „tank point“ gdje će vozači moći dotočiti gorivo, popiti „red bull“ ili vodu te izvršiti popravak na motociklu. Vozači Hobby i Veteran klase imaju posebno označene lakše dijelove s plavim oznakama gdje je staza „maksimalno“ ublažena kako bi se privukao što veći broj enduro hobby vozača i amatera, kao i drugih vozača iz motocross ili supermoto prvenstva, te im pružili priliku da osjete čari extreme endura. Vozači Expert i Team klase imat će dvije «No help» zone i ta će staza biti pravi extreme enduro. Na «No help» zonama mogu samo vozači pomagati jedni drugima. Na svim drugim dijelovima staze dopušteno je pomaganje od strane pomagača i gledaoca. Osim pehara najboljima će biti uručene i korisne nagrade sponzora, auspusi Akrapovič te druge vrijedne nagrade ovog renomiranog proizvođača, IPONE ulja, Crosskrank naočale, KOVAN štitnici hladnjaka, TK racing štitnici auspuha, gume te razna oprema za enduro. Kao i dosad najbolji Hrvatski KTM/Husaberg/Husqarna vozači će dobiti poklon paket od domaćeg sponzora Moto-Špice.

Gledaocima će biti dozvoljeno da hodaju po stazi, snimaju, slikaju i naravno uživaju. Do nekih ekstremnih brda će se moći doći autom na samo par metara, a do nekih će trebati prošetati stotinjak metara. Moguće će biti i kupiti razne proizvode sponzora na posebnim mjestima. Samo organizator i unaprijed najavljeni novinari te pomagači i suci će moći voziti po stazi za vrijeme utrke i Prologa.

Organizator poziva enduraše iz lijepe naše, ali i šire, da se jave ukoliko su zainteresirani da budu suci na kontrolnim točkama ili suci na drugim mjestima u šumi, gdje će biti potrebna nazočnost sudaca. Uglavnom su to teški i atraktivni dijelovi staze na koje je moguće doći samo motorom. Mole se zainteresirani da se jave na e-mail organizatora što prije, kako bi se sve na vrijeme pripremilo.
Za sve detaljne informacije možete kontaktirati organizatora na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Više o ovom događaju možete pronaći na:

WEB stranici: http://www.extremeendurolika.eu

ili na youtube profilu http://www.youtube.com/user/endurolika

Ili  facebook stranici: https://www.facebook.com/extreme.endurolika

Lika 5

 

 

 

 

 

fbmp ytmp imp