Novosti

Novitet: MV Agusta Brutale 800 America

 

Brutale 800 America1

Želite li primjerak iz ove posebne serije? Morat ćete aplicirati za zelenu kartu. Ili se malo strpjeti.

Model America 750 S iz 1975. je praktično posljednji i jedan od danas najpoželjnijih klasičnih modela MV Aguste, nastalih u onoj prvoj eri grofa Aguste, odnosno koju godinu nakon njegove smrti. Castiglioni je tu staru slavu unovčio već dvaput, predstavivši dva kolekcionarska modela Brutale America, posljednji put 2012. godine, a ovaj najnoviji je prva takva „specijalka“ bazirana na trocilindričnom Brutaleu.

Po uzoru na spomenuti America 750 iz 1975. godine, Brutale 800 America se od uobičajenog Brutalea prvenstveno razlikuje po posebnoj crven-bijeli-plavi kombinaciji boja, pri čemu je u igri dosad neviđena nijansa plave. Osim toga, 800 America ima i drugačije sjedalo, koje je obojano u crveno, posebno finiširano i deblje u dijelu namijenjenom suvozaču. A kako vozač nikad ne bi zaboravio koliko je poseban, na gornjim trokutima prednje vilice je laserom utisnuto „America Special Edition“ i redni broj proizvedenog primjerka.

Inače, taj će se Special Edition prodavati samo u SAD-u, po cijeni od 15.000 dolara, pri čemu će svaka od 50 država moći zaračunati svoj porez na samo jedan predviđeni primjerak. No, u službenom priopćenju piše da će „prvih 50 primjeraka biti za SAD“, što daje naslutiti kako bi se Brutale 800 America jednog dana mogao prodavati i Europi, možda samo bez Special Edition dodatka. Brutale 800 America ionako zadovoljava Euro4 norme, a tehničke specifikacije ostaju iste, što znači da 109 KS potiskuje „suhih“ 175 kg do projiciranog maksimuma od 237 km/h.

Brutale 800 America2

 

fbmp ytmp imp