Novosti

Dunlop isporučio Harley-Davidsonu svoju desetomilijuntu gumu

Nove gume za Harley Davidson GT502 za najnoviji XL1200 CX Roadster

Dunlopovi inženjeri već više od 30 godina surađuju s Harley-Davidsonom i za njega razvijaju gume, a nedavno su im isporučili svoju desetomilijuntu gumu za prvu ugradnju.

Početak tijesne suradnje seže u 1981. godinu, kad je Harley-Davidson za svoj Sportster odobrio Dunlopovu gumu. Dvije godine poslije Dunlop je postao 100-postotni dobavljač prve opreme za modele FL Harley-Davidson, a od tada je za ikonske motocikle razvio brojne specifične gume. U najomiljenije spada American Elite, koja je vozače Harley-Davidsonovih motocikala oduševila zbog kilometraže jer se na njoj mogu prevoziti brojni kilometri, što je osobito važno kod dugotrajnih putovanja. Njezinoj izdržljivosti doprinosi Dunlopova tehnologija MT Multi-Tread.

Dunlop je nedavno nadogradio suradnju s Harley-Davidsonom novim gumama, među kojima je i GT502 za najnoviji XL1200 CX Roadster. Za gume GT502 karakteristična je posve nova radijalna konstrukcija koja odgovara sportskom karakteru najnovijega roadstera s dinamičnim opružnim sustavom i usavršenim kočnim komponentama.

Dunlop je za Harley Davidson ekskluzivno proizveo i gume D407 i D408

Dunlopovi inzenjeri vec vise od 30 godina suraduju s Harley Davidsonom

 

 

 

fbmp ytmp imp