Novosti

Stiže novi Kawasaki s kompresorom!

KawasakiSupercharged teaser

Sad je i službeno; Kawasaki će u Milanu predstaviti potpuno novi sport-touring model opremljen kompresorom.

Brutalni Ninja H2R i za cestu pripitomljeni Ninja H2 više neće biti sami. Kawasaki će na predstojećem EICMA sajmu u Milanu predstaviti i treći model s kompresorom, koji neće biti naked namijenjen širim društvenim masama, kao što se ranije dalo naslutiti, nego sport-touring model. Zasad se ne zna ništa konkretno izuzev toga da će pogonski agregat biti uparen s drugačije „balansirani“ kompresorom, koji bi trebao pumpati više snage na niskim i srednjim režimima vrtnje.

Bilo bi logično pretpostaviti da je riječ o nasljedniku ZZR-a 1400, no taj je model nedavno „dignut“ na Euro IV norme, a uz to je već i u cjeniku za 2018. Isto vrijedi i za Z 1000SX, koji je u novom izdanju predstavljen prije samo godinu dana. Ispada tako da bi novi model s kompresorom mogao biti svojevrsna zamjena za 1400 GTR koji je na odlasku, no vjerojatno će se toliko razlikovati od njega da o trećem Kawasakiju opremljenom turbo-kompresorom ni ne treba govoriti kao o bilo kakvom nasljedniku, nego kao o prethodniku.

Kawasaki je taj novi model najavio kratkim videom, koji možete pogledati OVDJE. Iako u njemu nećete vidjeti novi model, isplati se ga čuti.

hi SC your journey

fbmp ytmp imp