Novosti

Husqvarna doradila hard-enduro paletu

FE 350 2020 7

U dorađivanju hard-enduro palete za 2020, Husqvarna je otišla i korak dalje od bratskog KTM-a.

Iako je lako pojednostaviti priču na to da su off-road Husqvarne samo plavo-bijelo-žuti klonovi KTM-a, ta švedsko-talijansko-austrijska marka ipak njeguje neke specifičnosti. Recimo, umjesto klasičnog stražnjeg dijela okvira, Husqvarna ima samonosivu plastično-karbonsku izvedbu repa, koja je za 2020. dodatno olakšana za 250 g.

Osim toga, Husqvarna je od hard-enduro KTM-a drugačija i po izvedbi ovjesa s progresivnim polužjem, koje je nanovo dimenzionirano, kako bi se u kombinaciji s novim sjedalom, visina samog sjedala spustila za 10 do 20 mm, ovisno o modelu. Pritom i prednja WP XPLOR vilica i stražnji WP XACT amortizer imaju nove ventile i drugačije postavke, a svi modeli dobivaju i čvršće čelične okvire.

Poboljšan je i rashladni sustav, s hladnjacima spuštenim za 12 mm, dok je ispušni sustav potpuno nov. Osim toga, svi četverotaktni agregati su dorađeni kako bi bili potentniji izdržljiviji, a FE 450 i FE 501 imaju i nove glave cilindara.

Dorađeni su i dvotaktni agregati za modele TE 250i i 300i, koji su uz to i u okviru dodatno polegnuti za 1°, kako bi se malo pomaknulo težište i tako dobilo bolje prianjanje prednje gume. Uz to, TE 150 odsad nosi oznaku TE 150i, što znači da je i njegov dvotaktni agregat opremljen elektronskim ubrizgavanjem goriva.

Kod četverotaktnih modela se može između dvije mape ubrizgavanja goriva, a opremljeni su i jednostavnom kontrolom proklizavanja, dok dvotaktni modeli nude mogućnost biranja između dvije mape paljenja. Svi ti noviteti za 2020. imaju i nove plastične oplate, koje donose drugačije grafike, ali i promijenjenu ergonomiju. Više informacija doznajte u idućem broju Moto Pulsa, a dodatne fotografije potražite u donjoj galeriji.

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp