Novosti

Noviteti: MV Agusta F3 Rosso

F3 Rosso2021 1

Uz to što je moderniziran, sportski model F3 je predstavljen u uvodnoj Rosso izvedbi; pristupačnijoj, a opremljenijoj od dosadašnjeg F3 800.

Kao posljednji u trocilindričnoj paleti, konačno je i sportski F3 predstavljen u moderniziranoj varijanti, koja zadovoljava Euro 5 norme. Zasad je u igri samo F3 Rosso, zamišljen kao osnovna i pristupačnija verzija, iako je teško dokučiti na čemu su to štedjeli. Zapravo, F3 Rosso je opremljeniji od dosadašnjeg modela F3 800, pa se tako može pohvaliti senzorom nagiba i s tim u vezi pametnim ABS-om i naprednijom kontrolom proklizavanja, kao i TFT instrumentima, obostranim quickshifterom nove generacije, tempomatom…

Trocilindrašu od 800 ccm se i dalje koljenasto vratilo okreće unazad, odnosno u kontra smjeru od uobičajenog, ali sad ima nove ležajeve, baš kao što je to slučaj i s ležajevima klipnjače i balansne osovine. Brizgaljke goriva rade pod višim pritiskom, a ispušni sustav sad još učinkovitije pročišćava plinove, no maksimum je svejedno ostao na praktično istih 147 KS pri 13.000 o/min.

Ovjes se i dalje sastoji od Marzocchi upside-down vilice i Sachs monoamortizera, s time da je ojačan stražnji dio okvira, na mjestu gdje se veže sa stražnjom vilicom. Imajući sve to u vidu, doista iznenađuje da je za F3 Rosso, koji dolazi isključivo u crvenoj boji, deklarirana cijena od 133.224 kn. To je za nekih 12 tisuća kuna manje od dosadašnjeg modela F3 800 u Euro4 verziji, odnosno čak 44 tisuće kuna manje od najavljene cijene modela F3 800 RR, kojeg tek trebaju predstaviti.

F3 Rosso2021 3

F3 Rosso2021 2

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

 

fbmp ytmp imp