Novosti

Predstavljen novi Piaggio MP3 400 i 530

01 arancio sunset 

Bitno agresivniji dizajn prate i elektronska pomagala te TFT instrumenti, a vrhunac ponude predstavlja MP3 530 Exclusive.

MP3 se nije previše mijenjao od 2006. godine, kad je taj inovativni tricikl - koji se naginje u zavoju - stigao na tržište, pa utoliko dramatičnije i atraktivnije djeluje upravo predstavljena nova generacija tog modela. Pritom poseban pečat prednjem i stražnjem kraju daju moderna LED svjetla, ali puno je tu detalja koji privlače pogled te pridonose ne samo potpuno drugačijem, nego i bitno dinamičnijem dizajnu.

03 grigio

Dokazano dobra osnova mehanike, uključujući tu i složeni sustav prednjeg ovjesa, koji se može i zaključati, preuzeta je od dosadašnjeg modela. Tako MP3 400 i dalje pokreće prije samo dvije godine predstavljen agregat od 399 ccm, s nepromijenjenih 35,3 KS, dok nešto više promjena donosi nasljednik modela 500. On nosi oznaku 530 u skladu s time što je zapremina jednocilindričnog agregata porasla s dosadašnjih 493 na 530 ccm. Maksimum je ostao istih 44,2 KS, ali se sad postiže na 7.250 umjesto 7.750 o/min, dok je vrhunac okretnog momenta povećan s 47,5 na 50 Nm, koji su raspoloživi na nešto nižim brojevima okretaja.

02 blu

Elektronika je promijenjena u znatno većoj mjeri od mehanike, pa tako, uz ABS i jednostavnu kontrolu proklizavanja, MP3 400 i MP3 530 imaju i beskontaktni ključ. A na njima debitira i Piaggiov inovativan ARAS sustav koji uz pomoć senzora u repu skutera upozorava na vozila u mrtvom kutu, kao i na oprez kod promjene trake, ako se vozilo straga približava velikom brzinom. Da stvar bude bolja, ta upozorenja vozač dobiva preko potpuno novih i modernih TFT instrumenta, koji imaju, za jedan skuter, veliki promjer od 7 inča.

09 grigio

Svime time, pa i TFT-om, opremljen je i osnovni MP3 400, ali se tu treba doplatiti sustav za povezivanje instrumenata s pametnim telefonom, koji u slučaju verzije Sport dolazi u seriji. Uz to, MP3 400 Sport je ukrašen crvenim detaljima na naplatcima, kao i crvenim oprugama amortizera i šavovima na sjedalu. Tu su i valoviti diskovi te aluminijski umeci na podnicama, a isto vrijedi i za MP3 530 koji je dostupan samo u verziji Exclusive. On je opremljen i mogućnošću biranja između tri mape, a iako se i prethodnik mogao pohvaliti hodom unazad, na novom modelu 530 je to dodatno oplemenjeno i stražnjom kamerom.

Ponudu i dalje upotpunjuje kompaktniji i pristupačniji model MP3 300, koji nije obuhvaćen ovim redizajnom.

13 grigio 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp