Motosport

MotoGP: Aprilia se vraća (tek) 2016.

 

 

2004cube1024

Nakon dugačkog premišljanja, Piaggio je odobrio povratak tvorničke momčadi Aprilije u MotoGP


Nakon dvogodišnje dominacije Aprilijinog ART motocikla u CRT podklasi, pojavile su se glasine kako će se već iduće godine talijanska marka pod vlastitim imenom vratiti u MotoGP prvenstvo kao tvornička momčad. Priču su podgrijavale i špekulacije o novom i ekstremnijem motociklu, no u Piaggiou su dugačko oklijevali s donošenjem konačne odluke, tako da se proteklih nekoliko tjedana cijeli balon poprilično ispuhao.

Odlazak Dall'Igne, prvog čovjeka Aprilia Racinga u Ducati Corse, činio se kao konačna potvrda da od svega neće biti ništa, da bi onda no na EICMA sajmu u Milanu, prvi čovjek Piaggio grupacije objavio kako se Aprilia ipak vraća u MotoGP. Istina, tek 2016., no Roberto Colaninno tvrdi da im treba vremena za temeljite pripreme budući se ne misle samo vratiti, nego i pobjeđivati. Podsjetimo, Aprilia je s brutalnim prototipom RS Cube (na slici) već imala jednu MotoGP epizodu, koja je neslavno završila 2004. godine.

Do novog povratka s tvornički pripremljenim pravim MotoGP prototipom, Aprilia bi trebala ostati prisutna s novim ART motociklom (izrađenim u skladu s Open pravilima, koja zamjenjuju CRT formulu) namijenjenim privatnim momčadima. Doduše, zbog predugačke neizvjesnosti, momčad Aspar je prekinula veze s Aprilijom, a oni nisu jedini, tako da je poprilično izvjesno kako će talijanski proizvođač iduće godine biti zastupljen samo u simboličnom broju.










 

 

 

 

 

 

 

 

 

fbmp ytmp imp