Motosport

MotoGP: Rossi i Pedrosa najbrži s 1:59.999

P20140226142811640

Bez Marqueza i s Lorenzom koji se mučio s gumama, Rossi i Pedrosa su iskočili u prvi plan druge runde testiranja u Maleziji. I to s identičnim vremenom.

 

Marqueza nije bilo zbog loma noge, a Lorenzo nije imao lijepih riječi za nove Bridgestone gume za 2014. Ni Rossi nije bio presretan s novom specifikacijom guma, koje čini se ne odgovaraju Yamahi, no svejedno je pokušao izvlačiti maksimum kako bi uvjerio i sebe druge da još nije za otpis.

 

Staza u Sepangu nije „držala" jednako dobro prije nekoliko tjedana, no Rossi se ipak uspio spustiti jednu tisućinku ispod magične granice od 2 minute. Da stvar bude interesantnija, potpuno identično vrijeme 1:59.999 ostvario je i Pedrosa, a samo 68 stotinki sporiji bio je Dovizioso na Ducatiju. Iako se teško sjetiti kada je neki Ducati bio tako visoko u poretku, uspjeh Doviziosa prošao je u sjeni očekivane odluke da Desmosedici za 2014. nastupa u skladu s Open pravilima.

 

Samo desetinku sekunde iza Rossija i Pedrose, Aleix Espargaro je s Forward-Yamahom ponovo dao naslutiti da bi (neki) Open motocikli doista mogli biti konkurentni, dok je najbrža „production" Honda bila ona u rukama Haydena, koji je bio tek 15. najbrži s 2 sekunde zaostatka. Veseli podatak da je de Puniet uspio ubrzati u odnosu na prošla testiranja te je novi Suzukijev prototip doveo u okvire zaostatka od 1,5 sekunde. Poredak vozača s najbržim vremenima trodnevnih testiranja možete pogledati dolje niže.

 

Inače, vozači tvorničkih momčadi Honda, Yamahe i Ducatija odmah su produžili do „kritičnog" Phillip Islanda kako bi provjerili da li ponuđene specifikacije guma mogu izdržati napore koje donosi ta staza. Nakon prvog dana testiranja najbrži je bio Lorenzo.

fbmp ytmp imp