Motosport

MotoGP: Crutchlow (ipak) bježi na LCR Hondu

Audi Annual Press Conference 02

Ljubav s Ducatijem je kratko trajala. Crutchlow jedva da je skupio koji bod prije nego je objavio kako već iduće godine preskače na Hondu.

 

Prošla su jedva dva tjedna od službene objave da Crutchlow (ipak) ostaje s Ducatijem i iduću sezonu do nove službene objave kako taj isti Crutchlow (ipak) raskida ugovor s tim istim Ducatijem kako bi iduće sezone vozio LCR Hondu. Iako su uslijed takvog slijeda događaja ispali pomalo smiješni, u tvorničkoj momčadi Ducatija vjerojatno neće previše žaliti za takvim raspletom događaja, budući je Crutchlow u prvom dijelu sezone umalo skupio više padova nego bodova.

 

Kad su prošle sezone s njim potpisali ugovor, Britanac se s Tech3 Yamahom držao prve petorice u ukupnom poretku, a trenutno je tek 14. i ima samo bod više od „privatnog Ducatiste" Hernandeza za kojeg je malo tko čuo izvan rodne Kolumbije. Situacija nije ništa bolja ni kad gledamo ostale vozače Ducatija, budući je Britančev timski kolega Dovizioso četvrti u poretku, dok Iannone drži osmo mjesto.

 

U svemu tome možda ima i neke kozmičke pravde. Naime, za mnoge je Crutchlow prodao dušu kada se u želji za statusom tvorničkog vozača (i milijunima dolara s tim u vezi) posvađao s Yamahom i zamijenio „škrtu", ali konkurentnu momčad Tech 3 s bogatom i problematičnom tvorničkom momčadi Ducatija. Kao što su i mnogi predviđali, Crutchlow, koji je previše padao na Yamahi, na mušičavom je Ducatiju posrtao još i više, što je dovodilo do napetosti i frustracija s obje strane.

 

Time je pala sjekira u med Iannoneu, koji seli s Pramac Ducatija na mjesto Crutchlowa, dok je deblji kraj u cijeloj priči izvukao Bradl, koji očekivano ostaje bez sjedala u LCR Hondi. Pritom nije sasvim nemoguće da se odradi svojevrsna trostruka zamjena pa da Bradl na kraju završi na mjestu Iannonea na Pramac Ducatiju.

fbmp ytmp imp