Motosport

MotoGP: Bradl prelazi na Forward Yamahu

Bradl-Yamaha

S konja na magarca? Preskočivši s tvorničke Honde na hibridnu Yamahu, Bradl bi mogao biti jedan od većih gubitnika prijelaznog roka. Doduše, račun u banci bi mu mogao biti u još većem plusu.

 

Navodno su mu u LCR Hondi predložili produženje ugovora, no Stefan Bradl je rekao da želi još malo razmisliti. Tko zna, možda mu se nije svidio broj nula na ponuđenom iznosu, no Cecchinellu se svakako nije svidio njegov odgovor i odmah je angažirao Crutchlowa. Bradl se tako našao u nebranom grožđu, ali je imao tu sreću da se rodio kao Nijemac, što znači da je zanimljiv i u marketinškom smislu. Tako je samo nekoliko dana kasnije objavljeno da talentirani, ali i nestalni Bradl prelazi u momčad NGM Forward Racing.

 

Možda se na prvu to i ne čini tako loše. Uostalom, Aleix Espargaro trenutno drži 6. mjesto u ukupnom poretku s NGM Forward Yamahom, dok je Bradl tek 9. No, dok se čini da Espargaro izvlači maksimum iz dvije godine stare Yamahe M1, dojam je da Moto2 prvak iz 2011. ozbiljno nazaduje s praktično tvorničkom LCR Hondom. Osim toga, poprilično je izvjesno da će momčad Forward iduće godine od Yamahe dobivati samo (stare) pogonske agregate, dok će im okvir vjerojatno raditi FTR, a nerealno je očekivati da će takav hibrid biti dostojan borbe s tvorničkim motociklima.

 

U svakom slučaju, transferom Bradla riješen je još jedan važan komadić vozačke slagalice za 2015., no još uvijek je dosta kadrovskih nepoznanica u privatnim momčadima. Između ostalog, ne zna se ni tko će biti Bradlov momčadski kolega, budući Edwards odlazi iz Forward Racinga u zasluženu mirovinu, dok Aleix Espargaro vjerojatno važe između više ponuda, među kojima je gotovo sigurno i ona iz Suzukija, ali možda i Aprilije, ako se ovi doista planiraju vratiti već iduće godine.

fbmp ytmp imp