Motosport

MotoGP: Momčad Respol Honda za 2015.

54cdb04a29bea2.45244168

U obranu trostruke krune Repsol Honda kreće u istom sastavu, s Marquezom kao glavnim favoritom.

 

Na putu u Maleziju, gdje će se održati prva ovogodišnja testiranja, momčad Repsol Honde je svratila na indonezijski otok Bali, gdje su predstavili nove-stare boje za 2015. Kao i u slučaju nedavno predstavljene tvorničke momčadi Yamahe, i sam motocikl i njegove boje su evolucija onog što smo gledali u 2014.

 

Dakle, ako ćemo o estetici, glavna promjena je dodavanje Red Bull loga na prednji blatobran i s donje strane oplata. S obzirom na dosadašnju fascinantnu formu Marqueza, teško je očekivati da će mu pojačani angažman Red Bulla dodatno „dati krila", no takav poticaj bi dobro došao njihovom dugogodišnjem manekenu Pedrosi, koji se posljednje dvije godine previše opušta u Marquezovoj sjeni. U svakom slučaju, biti će to još jedna simbolička protuteža Yamahi čije dvije momčadi sponzorira Monster.

 

Ipak, glavni sponzor ostaje Repsol, pa će tako tvornička Honda i dalje zadržati prepoznatljive žarke boje, uz dodatak da je sada i stražnji blatobran obojen u narančasto. Kad je u pitanju mehanika, Honda nema naviku mijenjati konja koji pobjeđuje, pa je tako RC213V samo nadogradnja prošlog modela. Iako nakon prvih testiranja, odmah nakon završne utrke u Valenciji, Marquez nije bio baš zadovoljan smjerom kojim je krenula evolucija, preko zime je bilo dovoljno vremena da se novi motocikl prilagodi njegovim zahtjevima. Nekoliko dana prije Marqueza, njegov novi motocikl je isprobao Stoner, no najbrži test vozač na svijetu nije bio rječit po pitanju javnog obzanjivanja uočenih razlika između starog i novog modela.

fbmp ytmp imp