Motosport

TT: McGuinness pobijedio na završnoj Senior TT utrci

McGuinessSeniorTT2015

S prosječnom brzinom od 210 km/h i oborivši rekord kruga s prosjekom od 213,6 km/h, John McGuinness je potvrdio da nije za mirovinu

 

Posljednja utrka suludog tjedna na otoku Manu uvijek ima i najveću težinu. Pod imenom PokerStar Senior TT zapravo se krije druga Superbike utrka, koja je ovaj put prošla u znaku Johna McGuinnesa, daleko najveće legende među aktivnim vozačima, koji sada broji 23 TT pobjede.

 

Nakon što je utrka prekinuta u drugom krugu, uslijedilo je skraćeno izdanje sa 4 kruga, a McGuinness je krenuo silovito i oborio rekord prvog kruga s prosjekom od 131.850 mph (212 km/h). Hutchinson i Hillier, vozači Kawasakija, su bili unutar dvije sekunde zaostatka, no više nisu mogli pratiti ritam MCGuinnessa kada je ovaj sa svojom Hondom oborio apsolutni rekord kruga vozeči prosječnom brzinom od 132,701 mph (213,561 km/h).

 

Nakon toga je McGuinness u drugoj polovici utrke relativno lako kontrolirao situaciju i pobijedio s 14,2 sekundi prednosti ispred Hilliera, dok je Hutchinson osvajanjem trećeg mjesta skupio dovoljno bodova da osvoji TT prvenstvo, budući je prije toga pobijedio na Superstock i obje Supersport utrke, a u prvoj Superbike utrci završio kao drugi.

 

Od ostalih zvijezda TT-a, treba spomenuti da je Guy Martin nakon lošeg starta umalo sustigao Hutchinsona i na kraju s BMW-om završio kao 4., dok je Michael Dunlop, koji je dominirao protekle dvije godine, završnu utrku okončao kao 5. Inače, Dunlop je nakon prvih treninga odbacio Yamahu i vratio se na BMW, no već je u prvoj utrci imao sudar s drugim vozačem tako da je ostatak tjedna nastupao ozlijeđen.

SeniorTT2015

fbmp ytmp imp