Motosport

Isle of Man TT: Ništa od svjetskog TT prvenstva

Hutchinson-RL360Superstock

Traži se komercijalni promotor za TT, ali odustaje se od uključivanja drugih utrka u zajedničko TT prvenstvo. Barem zasad.

Vlada britanskog otoka Isle of Man objavila je da zasad odustaje od namjere da uspješnu priču s TT utrkama proširi izvan svoj obala i na cjelogodišnje prvenstvo. Podsjetimo bilo je planirano da se tijekom zime voze slične ulične utrke u toplijim dijelovima svijeta, a da onda prvenstvo završi u lipnju tradicionalnim TT utrkama na Isle of Manu.

Službeno, glavni razlog odustajanja je strah da se proširivanjem prvenstva ne umanji važnost i gledanost matičnog Isle of Man TT-a. Drugim riječima, vlada se boji da bi time njihova zlatna koka mogla početi nesti manja jaja. Naime, oni godišnje u organizaciju Isle of Man TT-a i sve popularnijeg Classic TT-a investiraju 5 milijuna funti, a otprilike isto toliko skupe od sponzora, da bi se onda od tih događanja u ekonomiju otoka ubrizgalo 25 milijuna funti.

Ipak, bez obzira što Isle of Man TT i u državnim rukama bilježi rast, vlada kreće u novi proces odabira u privatnog promotora koji bi priču o suludim TT utrkama na otoku trebao podići na još višu (komercijalnu) razinu.

fbmp ytmp imp