Motosport

Pikes Peak 2015 rezultati

Brandon-Nozaki-Miller

Vikend iza nas bio je masnim flomasterom zaokružen na kalendarima brdskih utrka diljem svijeta jer u Sjedinjenim Američkim Državama voženo je 93. izdanje legendarne utrke Pikes Peak. Dok je u konkurenciji automobila postavljen presedan kada su dva električna bolida uzela prvo i drugo mjesto ispred svih ostalih, među motociklima je situacija bila manje neočekivana.

U "teškoj" klasi slavio je Jeffrey Tigert na Hondi, u srednjoj klasi JD Mosley na Triumphu, a na laganim motociklima najbolje se snašao Codie Vahsholtz na KTM-u. Utrka je ove godine bila prilično izazovna zbog tuče koja je počela padati na višim dijelovima staze od 156 zavoja pa su prikoličari i vozači četverocikala vozili kraćenu dionicu, ne do samoga vrha.

U konkurenciji serijskih električnih motocikala slavila je momčad Hollywood Electric i njihova tri vozača na tri Zero motocikla dok je među modificiranim "strujićima" pobjedu odnio Yoshihiro Kishimoto na motociklu Mirai.

Ukoliko želite više informacija o ovoj utrci predlažemo da odplovite prostranstvima Interneta na službenu stranicu Pikes Peak brdske utrke.

fbmp ytmp imp