Motosport

Popunjena sva mjesta u tvorničkim MotoGP momčadima

Mir Suzuki

Mir je konačno potpisao za Suzuki, Iannone putuje u Apriliju, a Petrucci napreduje u tvorničku momčad Ducatija.

MotoGP sezona je tek pošteno započela, no iza nas je već skoro pa kompletirana sezona pregovaranja za iduću sezonu. Ostala su još samo neka mjesta u privatnim momčadima, dok su svi tvorničkim motocikli za 2019. već sada rezervirani.

Iako se raspredalo o svim mogućim i nemogućim kombinacijama, jedino istinsko iznenađenje je prelazak Lorenza na Hondu. Sve ostalo se poklopilo manje-više po očekivanjima, pa tako i konačno dočekana potvrda da je Joan Mir potpisao za Suzuki.

Dvadesetogodišnji Joan Mir je aktualni Moto3 prvak, koji će nakon samo jedne Moto2 sezone priječi u MotoGP. I pritom je mogao birati kamo će, jer su ga, uz Suzuki, u svoje redove mamile i tvorničke momčadi Ducatija i Honde.

Da je ostao još jednu godinu u srednjoj klasi, onda bi za 2020. teško mogao ispregovarati mjesto u nekoj tvorničkoj momčadi jer su praktično svi vozači dobili ugovore koji vrijede do kraja te godine. Svi osim Petruccija, za kojeg je potvrđeno da će iz Pramaca napredovati u Ducatijevu tvorničku momčad, ali su mu dali da potpiše ugovor samo do kraja 2019. To znači da u Ducatiju prema Petrucciju ipak imaju neke rezerve.

I Iannone je u međuvremenu stavio potpis na dvogodišnji ugovor s Aprilijom, pa tako Redding već sada, nakon samo 6 utrka s RS-GP motociklom, može početi tražiti novi posao. A neće mu ga biti lako naći.

Uglavnom, samo u tvorničkoj momčadi Yamahe ostaje sve isto, s Vinalesom i Rossijem za uzdama M1 do kraja 2020. U Hondi će se Marquezu pridružiti Lorenzo umjesto Pedrose, u Ducatiju će na Lorenzovo mjesto doći Petrucci, a ostaje Dovizioso, Suzuki uz pridošlog Mira i dalje računa na Rinsa, u Apriliju dolazi Iannone, a ostaje Aleix Espargaro, baš kao što u KTM ostaje njegov brat Pol Espargaro, a dolazi Zarco na mjesto Smitha.

fbmp ytmp imp