Motosport

Prve fotografije MV Aguste za Moto2 prvenstvo

MV Prototipo 1 Moto2

MV Agusta je objavila fotografije prvog prototipa motocikla s kojim ulaze u Moto2 prvenstvo 2019.

Pisali smo o tome da ruskim kapitalom spašena MV Agusta već iduće godine ulazi u Moto2 prvenstvo, a objavili smo i računalno generiranu fotografiju njihova motocikla. Sada su dostupne i fotografije funkcionalnog prototipa.

Tako možemo potvrditi da će, kao i kod cestovnih modela ovog proizvođača, glavninu okvira činiti rešetkasta čelična konstrukcija na koju su u stražnjem dijelu nastavljaju aluminijske ploče. No, umjesto za MV Aguste uobičajene jednoruke stražnje vilice, ovdje nalazimo „klasičnu“ aluminijsku vilicu, dok je aluminijski spremnik goriva zapremine 24 l smješten ispod sjedala i čini se da ima funkciju nosača stražnjeg kraja. Karbonske oplate su klasične Moto2 forme, s time da je usisnik na nosu oblikovan tako da prati konture prednjeg svjetla na cestovnim F3 i F4 modela.

Otprilike tu negdje i prestaje izravan doprinos MV Aguste. Trocilindrične agregate će za Moto2 klasu isporučivati Triumph, ispuh je u režiji talijanskih specijalista SC Project, ovjes potpisuje Öhlins, a naplatke dobavlja O.Z. Interese MV Aguste, koja se nakon 43 godine vraća u Grand Prix prvenstvo, će braniti momčad Forward, a relativno skoro bi mogli doznati i tko će biti vozači.

Bacite oko na dodatne fotografije u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp