Motosport

MotoGP: Petrucci produžio ugovor s Ducatijem

 TIN1336 UC77261 Mid

Tim produživanjem suradnje rezervirano je i posljednje preostalo mjesto u tvorničkim MotoGP momčadima za 2020. Ili ipak nije?

Simpatični Danilo Petrucci je u tvorničku momčad Ducatija doveden na probni rok od godinu dana, uz obećano produživanje ugovora i na 2020. ako pokaže dobre rezultate i pomogne Doviziosu. Na kraju se čini da je Dovizioso više pomogao njemu, no kad je Petrucci pobijedio u sjajnom finišu utrke u Mugellu, bilo je potpuno jasno da je Ducatiju ponestalo izgovora i da će mu staviti novi ugovor na stol.

Prema njegovim nedavnim izjavama, Petrucciju se nije sviđao iznos na tom listu papira, no niti je on imao neku jednako dobru rezervnu opciju, niti je Ducati mogao naći jednako dobro zamjenu. I tako su konačno stavili potpis na novi ugovor, ali opet na samo godinu dana, odnosno do kraja 2020.

Načelno, time je popunjeno i to jedino slobodno mjesto u tvorničkim momčadima za 2020. No, kako sada stvari stoje, lako je moguće da će se nešto osloboditi u garaži KTM-a i/ili Aprilije. Pritom se Iannone još i malo iskupio osvajanjem desetog mjesta u Assenu, no u KTM-u su već neko vrijeme otvoreno nezadovoljni pristupom, rezultatima i leksikom Zarcoa.

Francuzu sigurno ne ide u prilog što je usred utrke u Assenu skrenuo u boks, žaleći se na „arm-pump“, dok je njegov timski kolega Pol Espargaro junački izdržao do kraja iako mu je ruka do te mjere ozlijeđena da nije ni trebao voziti. Zapravo, kako sada stvari stoje, bilo bi pravo čudo da KTM i Zarco ne raskinu ugovor za 2020. I to na obostrano zadovoljstvo.

 AX23170 UC77512 High

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp