Motosport

Rossi s Ferrarijem pobijedio na utrci Gulf 12h

AbuRossi0

U kombinaciji s Moto2 vozačem i svojim polubratom Marinijem, te prijateljem Ucciom, Rossi je pobijedio u klasi i bio treći ukupno na utrci Gulf 12 Hours.

Možda traje zimska stanka, ali Rossiju definitivno nije dosadno. Dok njegovi konkurenti treniraju na biciklima ili motokros motociklima, on je u ovo doba godine obično pobjeđivao na Monza Rallyju. No, to mu je nekako dojadilo, pa je tako početkom tjedna u Valenciji zamijenio upravljač s Hamiltonom i isprobao Mercedesov F1 bolid, a onda je za vikend, od 12. do 14. prosinca, za upravljačem Ferrarija 488 GT3, vozio Gulf 12 Hours endurance utrku u Abu Dhabiju, na F1 stazi Yas Marina.

Iako nije riječ o utrci najvišeg ranga (istog vikenda je na obližnjem Bahrainu vožena utrka svjetskog endurance prvenstva), skupilo se tu kvalitetne mašinerije na četiri kotača. Rossi je nastupio u kombinaciji sa svojim polubratom i Moto2 pobjednikom Lucom Marinijem, te sveprisutnim prijateljem Alessiom Saluccijem, poznatijem pod nadimkom Uccio.

Predvođeni Rossijem, na kvalifikacijama su zauzeli 7. startnu poziciju, da bi nakon prvih 6 sati bili na 6. poziciji. Tu je uslijedila pauza od dva sata, a onda su se u drugom dijelu utrke, dijelom i zahvaljujući tehničkim problemima na automobilima iz klase Pro, Rossi i društvo probili do podija, odnosno do trećeg mjesta ukupno. A kako su ispred njih bila samo dva Audija R8 iz klase Pro, ujedno su i pobijedili u klasi Pro Am.

Ne želimo trljati sol na ranu, ali bio je to prvi podij Rossija još od travnja ove godine, kada je u MotoGP utrci u Teksasu završio kao drugi, iza Rinsa. Inače, na istoj utrci u Abu Dhabiju, i to također za upravljačem Kessel Racing Ferrarija 488 GT3, samo nešto drugačijih specifikacija, nastupio je i Loris Capirossi koji je završio na 7. mjestu , i to kao drugi u klasi.

U donjoj galeriji pogledajte dodatne fotografije s ni prvog ni posljednjeg izleta Valentina Rossija u svijet utrkivanja na četiri kotača. Štoviše, u Abu Dhabiju je izjavio da nakon okončanja MotoGP karijere želi voziti utrke iz endurance prvenstva, uključujući i 24h Le Mansa.

 

Motorcycle rental:
rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp