Motosport

Vraća li se Jorge Lorenzo? Na Apriliji?!

da783fa2 3d7e 4e4f a521 f9deefc716f2

MotoGP zvijezde su se poklopile tako da se i Dovizioso i Crutchlow nisu dogovorili s Aprilijom. I tu na scenu, možda, stupa Jorge Lorenzo!

Već je neko vrijeme jasno da se Dovizioso nije uspio dogovoriti s Aprilijom za iduću sezonu, pa je tako kao prvi favorit za to mjesto figurirao Cal Crutchlow. No, ozljedama načeti britanski veteran je upravo poručio kako se zahvalio Apriliji na ponudu i da je daleko odmakao u pregovarima s Yamahom, za manje stresnu ulogu test vozača. S te pozicije bi onda izgurao Jorgea Lorenza, od kojeg je Yamaha, čini se digla ruke. A to onda možda otvara mali prostor da taj isti Jorge Lorenzo završi u Apriliji, ali ne kao testni vozač, nego kao standardni tvornički vozač, rame uz rame s Aleixom Espargaroom.

Lorenza uz Apriliju vežu lijepa sjećanja jer je s njima 2006. i 2007. osvojio dva naslova svjetskog prvaka u klasi 250. Osim toga, čini se da iza te priče doista stoje i neki konkretni pregovori, a ne samo kuloarski tračevi. Međutim, vidimo barem nekoliko prepreka na tom putu. Kao prvo, Lorenzo nije jeftin, a kao drugo, on ne želi samo skupljati bodove, nego ima gotovo bolesnu opsesiju za pobjeđivanjem. A Aprilia mu trenutno ne može pružiti adekvatnu terapiju te vrste. Što nas vraća na priču s Doviziosom, koji ne samo da nije htio jeftino prodati svoju kožu, nego je, navodno, od Piaggio grupacije tražio da uloži znatno već sredstva u razvoj Aprilijinog MotoGP motocikla.

U međuvremenu je Massimo Rivola, prvi čovjek Aprilijine MotoGP momčadi, izjavio da će se sve doznati u idućih deset dana, te da u traženju zamjene za suspendiranog Iannonea gledaju i u Superbike i u Moto2 prvenstvo. To je na tragu špekulacijama o navodnoj želji za angažmanom Marca Bezzecchija, što je opcija koju ne treba sasvim odbaciti, bez obzira na to što je talentirani Talijan već produžio ugovor s Rossijevom Moto2 momčadi za 2021. godinu.

742667z

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp