Motosport

MotoGP: Brivio napušta Suzuki! Ide li u F1?

mgpdavide brivio

Nakon 8 godina u ulozi vođe Suzukijeve momčadi, te netom osvojenog vozačkog i momčadskog naslova, Davide Brivio napušta Suzuki u potrazi za novim izazovima, vjerojatno u Formuli 1.

Kakvo iznenađenje! Davide Brivio je odlučio da neće produžiti ugovor sa Suzukijem. Zajedno su bili 8 godina i pod njegovim se vodstvom Suzuki uspješno vratio u MotoGP te prošle sezone osvojio dvostruku krunu. Iako je Joan Mir taj koji je postao prvak, a u kombinaciji s Alexom Rinsom osvojio i momčadski naslov, nema nikakve sumnje da im je upravo Davide Brivio popločao put do uspjeha.

Kao Talijan, Davide Brivio je uspio savršeno primiriti mediteranski mentalitet većeg dijela Suzukijeve garaže sa sklonošću pretjeranoj disciplini i perfekcionizmu japanskih inženjera. Taj sklad je svojevremeno malo narušilo angažiranje Iannonea, no Brivio osim toga skoro da i nije donio pogrešnu odluku, dajući prednost mladim vozačima pred etabliranim zvijezdama. I Vinalesa i Mira je nakon samo jedne Moto2 sezone pozvao izravno u tvorničku momčad i to mu se isplatilo, posebno u ovom potonjem slučaju.

Utoliko više iznenađuje što Brivio odlazi, u potrazi za novim izazovima izvan svijeta MotoGP, a navodno je riječ o menadžerskoj poziciji u Renaultovoj momčadi Formula 1, koja će se odsad zvati Alpine. „Odjednom mi se ponudio novi profesionalni izazov i prilika, i odlučio sam to prihvatiti. Bila je to teška odluka. Najteže će mi biti ostaviti ovu grupu divnih ljudi, s kojima sam započeo ovaj projekt kad se Suzuki vratio u prvenstvo“ izjavio je Brivio.

Osim po uspjehu sa Suzukijem, Davide Brivio će ostati zapamćen i kao čovjek koji je, u apsolutnoj tajnosti, preoteo Rossija Hondi i doveo ga u Yamahu. U Suzukiju sad imaju nezahvalan posao da nađu čovjeka koji će pokušati popuniti cipele Davidea Brivia, jednog od simpatičnijih likova u MotoGP paddocku, posebno kad su vođe momčadi u pitanju.

2020 suzuki ecstar launch groupteambikes2 

 

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp