Motosport

Pramac Ducati: Dvije nove nade za 2021.

 8507806 modif.gallery full top md

Iako je Millera i Bagnaiu preuzela tvornička momčad, Pramac Ducati i ove godine ima perspektivne vozače. Upravo su ih i službeno predstavili.

Zapravo, Johann Zarco je čak bio u kombinacijama da završi u tvorničkoj momčadi Ducatija, ali je dvojba između njega i Bagnaie riješena kad se potonji, još na štakama, u Misanu vratio utrkama, te prvi vikend završio kao drugi, a drugi vikend bio prvi sve dok nije pao 6 krugova prije kraja.

 8507907 modif.gallery full top md

Tako je Zarco ipak završio u satelitskoj momčadi Pramac Ducati, ali on je zadovoljan i time, to više što će imati tvorničku podršku. Podsjetimo, nakon dvije Moto2 titule, Francuz je poprilično oduševio u svoje prve dvije MotoGP sezone s Tech3 Yamahom, ali onda se, nimalo neočekivano, mučio za upravljačem tvorničkog KTM-a, do te mjere da su se razišli sredinom sezone, na obostrano zadovoljstvo. Nakon toga je krajem 2019. dosta uspješno mijenjao Nakagamija na LCR Hondi, ali je bio bez angažmana za 2020. dok mu slamku spasa nije pružio Ducati.

U posljednji tren su ga smjestili u momčad Avintia, gdje je sa starim Ducatijem znao povremeno bljesnuti. Zapravo, učinio je to već na trećoj utrci sezone u Brnu, kad je završio kao treći, što je bio prvi podij uopće za momčad Avintia. Ukupno je dosad skupio sedam MotoGP podija, a nada se da će ove godine konačno doći i do prve pobjede u kraljevskoj klasi. Za to mu na raspolaganju stoji novi Desmosedici, koji će u početku biti istih specifikacija kao i motocikli u tvorničkoj momčadi, a tijekom sezone će evolucijske dijelove dobivati prije svog novog timskog kolege.

 8507484 modif.gallery full top md

A taj je timski kolega Jorge Martin 2018. osvojio Moto3 titulu na Hondi, da bi nakon toga dvije sezone vozio za KTM-ovu Moto2 momčad, te je za istog proizvođača 2021. trebao nastupati u MotoGP-u. No, Ducati im ga je preoteo, obećavši mu da će voziti novi Desmosedici u momčadi Pramac, odskočnoj daski za tvorničku momčad. Inače, Španjolac je prošle godine bio tek 5. u ukupnom poretku klase Moto2, no borio se za naslov prvaka tako dugo dok zbog zaraze koronavirusom nije morao propustiti dvije utrke.

Na kraju je Moto2 naslov potpuno zasluženo osvojio Bastianini, a viceprvak je bio Marini, s time da će i njih dvojica ove sezone voziti Ducati, ali za momčad Avintia. To znači da će na raspolaganju imati modele iz 2019., s evolucijskim dijelovima koje je Zarco skupio do kraja prošle sezone, a iako bi, dakle, po pitanju tehnike Martin trebao biti u maloj prednosti, iz trenutne se perspektive čini kako je borba za rookie vozača godine biti potpuno otvorena.

 a9x6850.gallery full top md 

 

 

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp