Motosport

SBK: Razgatlioglu i Rea imaju isti broj bodova!

SBK Navarra 2021

Nakon utrka u Mostu dijelila su ih samo tri boda. Nakon Navarre više nijedan. A sve bliže je i Redding, koji vozi svoje posljednje utrke za Ducati.

Kolovoz je donio itekako zanimljiv raspored utrka za Superbike prvenstvo. Naime, dva natjecateljska vikenda odrađena su na češkom Mostu i španjolskoj Navarri, kao stazama koje dosad nisu bile u kalendaru. Dakle, Rea (Kawasaki) tu nema obilje natjecateljskog iskustva niti terabajte podataka, što je bila prilika za njegove izazivače. Svejedno, Rea je tijekom kolovoza, na ukupno šest odrađenih utrka na te dvije staze, skupio 5 podija. Problem je samo što nijednom nije pobijedio. A Razgatlioglu (Yamaha) i Redding (Ducati) jesu. I to svaki po tri puta, dok su na ostale tri utrke stajali na podiju.

2021 FIM Superbike World Championship, Round 07, WorldSBK, Navarra, Spain, August 20-22, 2021, Jonathan Rea, Kawasaki

Inače, Razgatlioglu je već bio u ukupnom vodstvu, s 2 boda viška nakon Doningtona, no Rea je ponovo stvorio prednost trostrukim slavljem u Aseenu. Nakon Mosta, na kojem je skupio dvije pobjede i jedno drugo mjesto, Turčin se primakao na samo tri boda zaostatka za Britancem, a onda je red došlo okupljanje na stazi Navarra.

U subotnjoj utrci, pobijedio je Redding, drugi je bio Rea i treći Razgatlioglu, a identičan je raspored bio u nedjeljnoj superpole utrci. No za glavnu nedjeljnu utrku je Razgatlioglu namjestio nišanske sprave. U početku su se sva trojica borila za vodstvo, zajedno sa sve boljim Locatellijem (Yamaha), dok Razgatliouglu nije preuzeo vodstvo i održao ga do kraja. Rea je držao drugu poziciju, ali mu je u 17 krugu pobjegao prednji kraj te je umalo pao, što je omogućilo Reddingu da mu se sasvim približi, a idućem krugu i preuzme drugu poziciju.

2021 FIM Superbike World Championship, Round 07, WorldSBK, Navarra, Spain, August 20-22, 2021, Jonathan Rea, Kawasaki

Na kraju je Redding prošao ciljem s nešto više od sekunde zaostatka za Razgatliogluoom, dok je treći Rea kasnio skoro 4 sekunde. Time se Razgatlioglu bodovno sasvim izjednačio s Reom i preuzeo vodstvo ukupnom poretku na ime toga što je ove sezone pobijedio u 5 glavnih utrka, a Rea u četiri. No, možda priča ne staje samo na toj dvojici. Naime, Redding je prije Mosta i Navarre bio izvan igre, s 81 bodom zaostatka, a sad je to i više nego prepolovio, na 37 bodova minusa. Budući iduće godine prelazi na BMW, Redding ima i razlog više da se na preostalih 6 natjecateljskih utrka dodatno dokaže i bude izravno uključen u borbu za naslov prvaka.

TRENUTNI POREDAK:

1. T. Razgatlioglu – Yamaha – 311
2. J. Rea – Kawasaki – 311
3. S. Redding – Ducati – 273
4. A. Lowes – Kawasaki – 169
5. A. Locatelli – Yamaha - 151

2021 FIM Superbike World Championship, Round 07, WorldSBK, Navarra, Spain, August 20-22, 2021, Jonathan Rea, Kawasaki

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp