Motosport

Suzuki ponovo u borbi za naslov

 GG27677 2 Modif 

Ako je suditi po izjavama Mira i rinsa nakon odrađenih zimskih testiranja, Suzuki je za 2022. pripremio motocikl dostojan napada na naslov prvaka.

Prošle sezone su zaspali na lovorikama. U strahu da ne izgube pobjedničku formulu, premalo su promijenili motocikl u odnosu na šampionsku 2020. i Mir u svojoj obrani naslova nije došao čak ni do pobjede, dok je Rins previše padao. Istina, Mir je na kraju svejedno bio treći u poretku, ali u Suzukiju nisu bili zadovoljni i zasukali su rukave. Novi agregat, kojeg su razvijali dvije sezone, sad je snažniji, pa je GSX-RR brži na ravnom, bez da je izgubio išta od superiorne brzine u zavojima.

SUZUKI BNarcellona10139 Modif

Iako i s tim sad crnim „nosom“ izgleda slično, GSX-RR je praktično u potpunosti nov motocikl, kojeg su fino brusili na zimskim testiranjima u Maleziji i Indoneziji. Rins će reći da bi trebalo doraditi još malo aerodinamiku, koja pomaže na kočenju, ali ne i na izlasku iz zavoja, a Mir je imao prolaznih problema s elektronikom. Ipak, dojam je da su obojica vozača zadovoljni paketom za 2022., a vjerojatno će već prve kvalifikacije u Kataru pokazati jesu li barem malo napredovali i u tom dijelu u kojem su dosad bili najtanji, pa su obično kretali s loših startnih pozicija, ne mogavši u gužvi iskoristiti iznimnu brzinu motocikla u zavojima.

SUZUKI BNarcellona10170 Modif

Bilo kako bilo, čini se da je novi motocikl sasvim spreman za početak sezone, a isto vrijedi i za vozače.

Joan Mir: "Uzeo sam si vremena tijekom zime da se opustim i isključim nakon nezgodne sezone 2021. Bio sam sretan što sam završio treći u prvenstvu, ali sam sada još više gladan pobjede i bilo je važno resetirati se kako bih se mogao 100% usredotočiti na postizanje svog maksimuma. Predsezonski trening je prošao dobro, u formi sam i spreman za napad. Testovi su pokazali da je motocikl poboljšan i time sam zadovoljan.“

 GG27933 2 Modif

Alex Rins: "Novi GSX-RR izgleda odlično, a tako se i vozi! Sretan sam što se približava početak sezone. Odradio sam puno treninga tijekom pauze, ne samo u teretani, već i na svom sportskom GSX-R-u 1000R. Međutim, ništa se ne može usporediti s vožnjom našeg trkaćeg motocikla na stazi. Lijepo je ponovno se ujediniti s momčadi, svi smo fokusirani na isti cilj i vjerujem u njih, svi smo pokazali da smo spremni postići velike rezultate."

 GG26552 2 Modif 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp