Motosport

MotoGP: Bagnaia produžio ugovor s Ducatijem

Bagnaia 13 UC364361 Mid

Kao možda čak i glavni favorit za osvajanje naslova, Pecco Bagnaia je riješio egzistencijalne brige za idućih nekoliko sezona, tako da može juriti čiste glave.

Jasno, tu je Marc Marquez na novoj i bitno poboljšanoj Hondi, ali nitko ne zna hoće li ga i ove sezone kočiti ozljede. Isto tako, Fabio Quartararo je aktualni MotoGP prvak, a bio je i brz na zadnjim testiranjima, ali se boji da motocikl Yamahe nije bitno napredovao. A ne treba zaboraviti ni Joana Mira, prvaka iz 2020. i željnog dokazivanja na očito boljem Suzukiju, no što ako GSX-RR ponovo neće biti dovoljno brz na kvalifikacijama?

Bagnaia 1 UC364348 Mid

A onda je tu Francesco Bagnaia, favorit oko kojeg ima najmanje upitnika i koji je na posljednjih 6 utrka prošle sezone čak 4 puta pobijedio i jednom bio treći. Kiksao je samo u Misanu, ali i tad je vodio dok nije pao. Od Ducatija je za 2022. dobio još brži i napredniji Desmosedici, a sad i rani produžetak ugovora za još dvije sezone. To znači da 25-godišnjak iz Torina ostaje u tvorničkoj momčadi Ducatija barem do kraja 2024. Time se pridružio Marcu Marquezu, koji je još prije koju godinu produžio ugovor s Hondom dok kraja 2024., a uz njih dvojicu, još samo Brad Binder (KTM) i Franco Morbidelli (Yamaha) imaju ugovor za iduću sezonu. Svi ostali su na tržištu rada.

Bagnaia 11 UC364359 Mid

Inače, i dosad je bilo 99,9% sigurno da će Bagnia i Ducati produžiti ugovor, tako da to ne mijenja apsolutno ništa po pitanju prijelaznog roka. Ostaje za vidjeti tko će mu biti timski kolega 2023. godine, pri čemu je Miller pod velikim pritiskom da ga iz tvorničke momčadi izguraju nadolazeći Martin ili Bastianini, no to je samo preslagivanje unutar Ducatija. Ključne za daljnji razvoj situacije u drugim momčadima biti će odluke Quartararoa i Mira. Za obojicu se utemeljeno sumnja da ozbiljno pregovaraju s Repsol Hondom, s time da se trenutno čini kako je tom transferu ipak bliži Quartararo, koji je manje zadovoljan na Yamahi M1, nego Mir na Suzukiju GSX-RR.

 A1X0492 UC366363 High

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp