Motosport

Wayne Rainey će ponovo voziti svoju Yamahu YZR500

Rainey 545643 

Već je jurio na R1, ali bit će to prvi put da nakon te strašne nesreće 1993. godine vozi svoj pobjednički GP motocikl.

Prošla su skoro tri desetljeća otkad je trostruki uzastopni svjetski prvak pao i ozlijedio kralježnicu na stazi Misano, tijekom još jednog u nizu žestokih dvoboja sa svojim najvećim protivnikom Kevinom Schwantzom. Iako je ostao paraliziran, Rainey se vrlo brzo vratio u svijet utrkivanja kao vođa Yamahine tvorničke momčadi, a posljednjih nekoliko godina uspješno vodi MotoAmerica prvenstvo.

0090 p10 rainey ambience2600

Bez obzira na svoj hendikep, kao i činjenicu da je ušao u 7 desetljeće života, Rainey planira vožnju s brutalnom Yamahom YZR 500 iz 1992. godine, s kojom je osvojio svoj treći naslov prvaka u klasi 500. Naime, potvrđeno je da će s tim motociklom juriti poznatom brdskom stazom u sklopu famoznog Goodwood Festival of Speed događanja, koje se ove godine održava od 23. do 26. lipnja.

Iako će Rainey u Engleskoj prvi put od tog nesretnog pada voziti svoj pobjednički YZR 500, on je već 2019. godine - prvo u Kaliforniji, a onda i na japanskoj stazi Suzuka - isprobao Yamahu R1, modificiranu tako da bude fiksiran u sjedalu. I jasno je pokazao da nije zaboravio voziti.

rainey 1991 le mans.big

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp