Motosport

MotoGP: Jack Miller ide na tvornički KTM!

  A9X8686 UC398342 High

Miller je prvi tvornički vozač za kojeg je službeno potvrđeno da iduće godine mijenja motocikl. Umjesto Ducatija vozit će KTM.

Znalo se da će ispasti iz tvorničke momčadi Ducatija, pa je tako i sam spominjao kako ne bi imao baš ništa protiv da ga vrate u momčad Pramac Ducati, ali onda je priča naglo krenula smjeru KTM-a. Pritom treba uzeti u obzir da je tu Miller imao i itekakvu „vezu“ jer njegov menadžer Aki Ajo vodi momčadi KTM-a u Moto3 i Moto2 prvenstvu, a od ove godine je vođa KTM-ove tvorničke MotoGP momčadi Francesco Guidotti, koji je prije toga bio vođa momčadi Pramac Ducati, te je tamo tri godine surađivao s Millerom. A tu je i Red Bull, koji je glavni sponzor momčadi KTM-a i osobni sponzor Jacka Millera. Bilo kako bilo, Australac Jack Miller će 2023. i 2024. godine biti tvornički vozač KTM-a i tamo će ga, kao prvi vozač momčadi, dočekati Južnoafrikanac Brad Binder.

SI202206030299 news

Kako će se Miller snaći na KTM-u? Nemoguće je to reći, iako je očito da obje strane dosta riskiraju. RC16 trenutno nije u dobroj formi, te je uz to, po svojim karakteristikama, ipak sličniji Hondi nego Ducatiju, A Ducati je Milleru puno više odgovarao od Honde, s kojom je odradio svoje prve tri MotoGP sezone. Istina, u Asenu je 2016. odnio svoju prvu MotoGP pobjedu, ali to mu je u tri sezone s Hondom bio i jedini podij uopće, dok je u ove četiri i pol sezone s Ducatijem skupio 2 pobjede i još 14 podija. Inače, Miller je već vozio za KTM, odnosno momčad Ajo, 2014. godine u klasi Moto3 i postao viceprvak, nakon čega je odradio transfer izravno u MotoGP klasu s Hondom.

Zbog dolaska Millera, iz tvorničke momčadi KTM-a ispada Miguel Oliviera, koji nije prihvatio opciju povratka u Tech3 KTM. Iako postoje još neke mogućnosti, najglasnije se šuška da će Oliviera završiti u Gresini Ducatiju, na mjestu Bastianinija, koji želi doći na mjesto Millera u tvorničkoj momčadi Ducatija, no ako mu to poziciju preotme Martin, onda će zauzeti baš njegovo mjesto u momčad Pramac Ducati. Dakle, sve je povezano.

SI202206030238 news

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp