Motosport

MotoGP: Jorge Martin ide u Apriliju!!!

ApriliaRacing JorgeMartin

Nije sasvim neočekivano, ali svakako je iznenađuje. Aprilia angažiranjem Martina sigurno cilja na titulu.

Nakon što se priča o tome hoće li mu ili neće ponuditi mjesto u tvorničkoj momčadi razvukla u trakavicu, Ducati je odjednom ostao bez vozača koji trenutno vodi u ukupnom poretku. I ne samo to, nego su tako jakog igrača prepustili konkurenciji. Jer Jorge Martin je potpisao višegodišnji ugovor s Aprilijom. Time Aprilia konačno pokazuje ambiciju da se idućih godina bori za naslov prvaka.

ApriliaRacing JorgeMartin

Jasno, Jorge Martin po tom pitanju nije dao službenu izjavu, ali sve je potvrdio Massimo Rivola, prvi čovjek Aprilijine momčadi. On se zahvalio Micheleu Colaninnu, prvom čovjeku Piaggio grupe i izjavio „…pričali smo sinoć i bez gubljenja vremena donijeli odluku“. To bi dalo sugerirati da je odluka donesena iznenada, bez obzira na to što su već i ranije pregovarali s Martinom.

e9612bd0 1c4b 6792 8e72 deb216a4b6ca

Inače, Martin je ciljao doći na mjesto Bastianinija u tvorničku momčad Ducatija i na to je - s obzirom na rezultate - imao puno pravo. Isto tako, tijekom vikenda u Mugellu je prvi put izjavio da pregovori s Ducatijem napreduju. Možda je samo pilio naopako, a možda je sve puklo nakon nedjeljne utrke u kojoj ga je baš Bastianini prestigao u zadnjem zavoju zadnjeg kruga. Navodno je Martin odabrao Apriliju kad je čuo da je Ducati ovog vikenda ponudio to mjesto u tvorničkoj momčadi Marcu Marquezu, jer im je ovaj najavio da će u suprotnom otići kod konkurencije; pretpostavljamo u KTM.

23995945 39c0 153f b052 69ba5b1bd5f1

Je li Martin pogriješio? Hm, je li uopće imao drugog izbora? Sigurno mu je time bitno otežan put do naslova prvaka i to već ove godine. Jer u Ducatiju su i dosad navijali za Bagnaiu, a sad će još i više. Teško da će Martin na svojem Pramac Ducatiju dobivati nove dijelove. Ducati će ionako sasvim sigurno osvojiti titulu, pa zašto dati priliku za to vozaču s kojim se rastaju i koji bi iduće godine mogao nalijepiti broj 1 na – Apriliju.

2024 07 GP Italy 61989

Nema sumnje da Ducati ima najbolji motocikl i to se neće tako brzo promijeniti. Ali u ovom trenutku je i Aprilia RS-GP poprilično konkurentan stroj, a s Martinom, koji je u naponu vozačke forme, svakako bi mogli zagorčati život Bagnai. Slično će vrijediti i za Acostu, koji je ovog vikenda potpisao višegodišnji ugovor s KTM-om. A da i ne spominjemo Marca Marqueza, koji će Bagnaiu, čini se, napadati na istom motociklu, vjerojatno i u istim bojama.

 

fbmp ytmp imp