Novosti

Usporedni test 1000

Slavimo 1000 testova: Tisuću iskustava

 

Usporedni1MSučelili smo 4 najbolja japanska predstavnika u klasi maxisport 1000, a taj test ujedno označava i Moto Pulsov 1000. test. Sva iskustva koja smo skupljali godinama testiranja pretačemo u ovaj test kojeg smo odradili na nama novoj i vrlo egzotičnoj stazi na kojoj još nismo radili niti jedan usporedni test.

U našoj plemenitoj potrazi za novim kraljem kraljevske klase, put nas je odveo do slavnog bojnog polja Hungaroring, stazi na kojoj se vozi Formula 1, na kojem se odvijao odlučni obračun. Nakon lanjskog usporednog testa ove klase ostvarenog na Grobniku kada smo sve obuli u Dunlopovu GP obuću, ove smo ih godine suprotstavili na čak dvije staze, Rauš u Savskom Marofu i mađarskom Hungaroringu kraj Budimpešte te ih obuli u drugu obuću, ovaj puta Metzeler Racetech Interact.

 

Usporedni2MTime smo promijenili uvjete kako bi nepromijenjeni ZX10R i CBR dobili drugu šansu u borbi protiv potpuno novih modela R1 sa MotoGP tehnologijom i GSX-R-a, nasljednika trogodišnjeg osvajača ove titule. Borba je mogla početi...

 

Kao i do sada protivnike smo suprotstavili i na mjernom Dyno stolu u tvrtci Motori Grigić nakon što smo ih izvagali prije ringa u Centru za vozila Hrvatske.
Do sada je Suzuki tri puta osvajao ovu titulu a sada nam dolazi i temeljito obnovljen, počevši od potpuno novog agregata do okvira.

 

Usporedni3MYamaha nem donosi najnoviju tehnologiju nepravilnog paljenja, rješenje preuzeto sa svjetskog Moto GP i prvi puta primjenjenog u serijskoj proizvodnji. U Australiji nas je oduševila pa smo jedva čekali da je usporedimo s ostalima na istoj stazi s istim gumama i temperaturama.

 

Kawasaki i Honda su naši stari znanci ali na ovoj znatno sporijoj stazi od Grobnika gdje dolazi više do izražaja okretnost od stabilnosti, sa ovim lakšim gumama koje brže padaju u nagib imaju dodatnu šansu za uspjeh. Honda je bila srebrna na zadnjem testiranju a Kawasaki brončan, no oni svakako mogu više.

 

Usporedni4MI vozače smo izmjenili kako bi promješali karte. Ovog puta naš Test Team činilo je čak sedam vozača. Isti kao lani pojavili su se Barukčić Davor, Krešimir Prašnički te Emil Kotvica. Umjesto Saše Kranjeca i Borisa Zujića s klupe je trener uveo mladog Mislava Perkušića i legendu hrvatskog motociklizma veterana Josipa Drmeša koji usprkos godinama juri gotovo jednakim žarom kao nekad. Borisa Pušćenika zamijenio je brat Željko Pušćenik, a u najzanimljivijem testu sezone priključio se i slatkorječivi Bešenić Tomislav koji to nikako nije želio propustiti. Sa našim nezamjenjivim fotografom Markom Guzinom tim je bio kompletan i mogao je krenuti put mađarske ravnice.

 

Usporedni5MKako smo se proveli i koga smo okrunili kraljem pročitajte u novom broju Moto Pulsa koji će se naći na kioscima u utorak 12.05.2009.

Više u ovoj kategoriji: « Racing4fun KTM Racing »
fbmp ytmp imp