Novosti

Video pretpremijera: MV Agusta Dragster 800

 

MVDragster-teaser

 

Na svijet stiže još jedna MV Agusta. Dragster 800 je nastao križanjem Brutalea i Rivalea, a sasvim „slučajno" pomalo sliči na Ducatijeve modele Diavel i Monster 1200.

MV Agusta je i dalje u fazi ekspanzije. Koristeći vrlo dobru trocilindričnu platformu, u manje od godinu dana svoju su ponudu obogatili dugo očekivanim fun-bikeom Rivale 800, sportašem F3 800 i sportsko-turističkim modelom Turismo Veloce 800. U skorije vrijeme bi im se trebao pridružiti i Dragster 800.

Zasad je objavljen samo službeni video, koji otkriva taman dovoljno da zaključimo kako je Dragster 800 nastao kombiniranjem prednjeg i središnjeg dijela Brutalea 800 sa modificiranom stražnjicom Rivalea. Pritom je rep motocikla maksimalno skraćen, a čini se i kao da je samo sjedalo postavljeno nešto niže nego na ostalim MV Agustama.

Iako je, dakle, stražnji kraj sličan onom na Rivaleu, ne trebate biti previše zlobni da u svemu prepoznate i neke Ducatijeve crte. Uostalom, i sam je Rivale kopija starog Hypermotarda. Po onom što se vidi u kratkom videu, jasno je da Dragster 800 nije dovoljno „custom" da bi bio kopija Diavela, ali je zato vizualno - a tu ponajprije mislimo na isturen stražnji kotač, izvedbu nosača tablice i bočno naslagane cijevi ispušnog sustava – dosta nalik na nedavno predstavljen Monster 1200.

Istovremeno, Dragster 800 je i prava (iako neobična) MV Agusta, a dok ne stignu neke konkretnije informacije, na dnu pogledajte nejasne fotografije izvučene iz videa, ili pokušajte uloviti što više detalja u kratkom službenom „teaseru" na http://youtu.be/OkvC5a4S3t8

fbmp ytmp imp