Novosti

Novitet: Harley-Davidson Low Rider

fxdl-2

Nakon 5 godina pauze, na tržište se vraća poznati Dyna klasik. Dizajnom se oslanja na svoje prethodnike, ali donosi i dorađenu mehaniku te fleksibilniju ergonomiju

 

Prvi put predstavljen 1977. godine, model Low Rider je posljednjih 5 godina proveo u hibernaciji. Sada se taj član Dyna obitelji vraća na scenu, i to u gotovo istom mehaničkom i vizualnom izdanju. Ipak, neke razlike postoje.

 

Kozmetičke intervencije uključuju malu „okapnicu" iznad prednjeg svjetla i drugačije grafike koje uključuju i natpis Low Rider na kućištu akumulatora. Mehanički intervencije su nešto značajnije budući je Low Rider sada opremljen dorađenom i kapacitetnijom verzijom Twin Cam agregata, koji broji 1.690 ccm i isporučuje 75 KS pri niskih 5.000 okr/min. Pomak nabolje vidljiv je na i kočnicama, pa tako aktualni model naprijed ima dva diska, a u igri je i „skriveni" ABS.

 

S osloncima za noge pomaknutima prema naprijed, ergonomija bi trebala biti nešto opuštenija, a pridodana je mogućnost pomicanja sjedala u dva položaja, kao i podešavanja visine upravljača. Uskrsnuli Low Rider je predstavljen u verziji sa žbičanim i lijevanim kotačima, a više o tom modelu pročitajte u idućem broju Moto Pulsa.

fbmp ytmp imp