Novosti

Novitet: MV Agusta F3 800 Ago

F3 800 AGO-uvodna

Uz talijansku trobojnicu i potpis slavnog Agostinija, novi F3 800 Ago dolazi s nešto lakšim kotačima i bitno „težom" cijenom.

 

Nije prvi, a vjerojatno ni posljednji put da u MV Agusti koriste ime i usluge Giacoma Agostinija za svoje posebne modele. I nema im se tu što zamjeriti, spomen njegova imena ionako prvenstveno budi asocijacije baš na MV Agustu, zahvaljujući dominaciji koja ju ta kombinacija čovjeka i stroja ostvarivala na Grand Prix utrkama šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

 

Nakon modela F4 Ago iz 2002. godine, stiglo je vrijeme da se nadimak i potpis legendarnog vozača nađe i na prošle godine predstavljenom trocilindričnom F3 800. No, za razliku od modela F4 1000 Ago, koji je bio u tradicionalnoj crveno-srebrenoj kombinaciji s crnim brojem 1 na ovalnoj žutoj podlozi, F3 800 Ago dolazi u bojama talijanske trobojnice.

 

Glavnu mehaničku razliku u odnosu na standardni F3 800 nalazimo u kovanim umjesto lijevanim aluminijskim naplatcima, što je zajedno s karbonskim stražnjim i prednjim blatobranom te još pokojim filigranskim detaljem rezultiralo spuštanjem težine sa 173 na 171 kg. Ostatak motocikla je nepromijenjen, što znači da troclindrični agregat od 798 ccm razvija 148 KS pri 13.000 okr/min, dok je ovjes kombinacija Marzocchi prednje vilice i Sachs monoamortizera.

 

Dakako, tu je i srebrna pločica koja će vlasnika uvijek podsjećati kako je riječ o jednom od samo 300 primjeraka tog modela, a još je uočljiviji i Agostinijev vlastoručni potpis na spremniku goriva. Vozačka legenda potpisuje i poseban certifikat o autentičnosti, no sve to teško da može opravdati cijenu od 23.990 eura, koliko će u Italiji za ovaj motocikl trebati izdvojiti od početka svibnja. To je čak 8.680 eura više od onoga što treba izbrojiti za običan F3 800 opremljen ABS-om.

fbmp ytmp imp