Novosti

Pretpremijera: Ducati Scrambler

Scrambleruvodna12

Sad je i službeno. Ducati će ove jeseni predstaviti model Scrambler, koji će sa svojim slavnim prethodnikom dijeliti samo ime i pokoju crtu lica.

Već je neko vrijeme javna tajna da Ducati priprema novi model Scrambler, no sve dosad nitko nije znao kako će izgledati. U Ducatiju su bili zakopčani do grla, što je rezultiralo širokim spektrom nagađanja, od toga da će biti riječ o retro modelu do predviđanja kako će biti moderan naked, malo lijevo ili desno od današnjeg Monstera. Nakon kratkog videa kojim najavljuju njegov dolazak jasno je da će istina biti negdje u sredini.

Originalni Scrambler je predstavljen prije više od pola stoljeća i bio je lagani jednocilindrični terenski motocikl, preteča ono što danas nazivamo enduro. Novi Scrambler će biti strogo cestovno orijentiran i imat će dvocilindrični agregat, vjerojatno isti onaj koji nalazimo i u novom tekućinom hlađenom Monsteru 821.

Dakle, poveznica sa starim modelom biti će samo simbolična i vidjet će se tek u nekim detaljima, kao što su nostalgično okruglo prednje svjetlo (doduše, barem dijelom izrađeno u LED tehnologiji) ili lagano podignuti prednji blatobran. Službeni "teaser" video možete vidjeti na 

http://scramblerducati.com/, dok će konačna verzija biti predstavljena ove jeseni kako bi novi model mogao stići na tržište početkom 2015.

fbmp ytmp imp