Novosti

Novitet: BMW K 1300 S Motorsport

uvodnaK1300

 

Nova verzija modela K 1300 S zvuči bolje od prethodnih. Ne samo na ime Akrapovičevog auspuha, nego i zbog zvučnijeg imena Motorsport

 

U BMW-u vole već tijekom ljeta predstaviti novu kolekciju boja za iduću sezonu. Kako pritom ne bi ispali površni, vole malo začiniti stvari s kakvom posebnom verzijom, a ove je godine ta čast pripala dugovječnom sportsko-turističkom projektilu K 1300 S. Tako će od kolovoza ove godine u ponudi biti verzija Motorsport, koja osim tri nove kombinacije boja donosi i Akrapovičev ispušni sustav, zatamnjeni vjetrobran te kotače i oslonce za noge preuzete s prestižne kućne police oznake HP.

 

Rekli bi da je to uobičajeni pokušaj privlačenja pažnje na model koji je, vrlo vjerojatno, negdje pri kraju svog životnog puta. Od ostalih novosti, spomenimo da bestseler R 1200 GS dolazi s težim koljenastim vratilom, preuzetim od verzije Adventure, a što bi trebalo pridonijeti još uglađenijim radom bokser agregata. Isto tako, R 1200 GS i R 1200 GS Adventure se sada mogu dodatno opremiti i „quickshifterom", a za spomenute se modele, zajedno s tourerima R 1200 RT, K 1600 GT i K 1600 GTL, nudi i „keyless" sustav za paljenje bez ključa.

 

U popisu modela s novim bojama ne spominje se R 1200 R, što samo potvrđuje da će uskoro biti predstavljena nova verzija tog klasičnog nakeda, sada pokretanog novim agregatom, koji je djelomično hlađenim i tekućinom. Ostaje za vidjeti hoće li to biti i kraj za ovogodišnji karizmatični novitet R nineT, koja također nije na popisu novo „opituranih" modela.

Više u ovoj kategoriji: « Nove Vespe GTS Novitet: EBR 1190 SX »
fbmp ytmp imp