Novosti

Noviteti: Ducati Scrambler

scrambler kopija

Znali smo da dolazi, samo nismo znali detalje o njemu, ali INTERMOT sajam je otklonio sve nedoumice o Ducati Scrambleru. Možda najbitnije, ovaj motocikl je razvijen oko agregata s oznakom 796 čijih 803 kubična centimetra u ovom izdanju razvija 75 KS pri 8.250 okr/min te 68 Nm zakretnog momenta na 5.750 okr/min. Zrakom hlađeni agregat je u odnosu na onaj koji pogoni Monster 796 izmjenjen i tako što je opremljen jednim leptirastim tijelom s dvostrukim brizgaljkama, a ovo riješenje je vjerojatno odabrano kako bi se udovoljilo estetici.

 

Kada smo kod estetike, Ducati Scrambler će već iz tvornice biti dostupan u čak četiri izvedbe i to su osnovna nazvana Icon, zatim Full Throttle, Classic te Urban Enduro. Osim ravno iz tvornice, ovi motocikli će biti dostupni u vidu komoleta koji će se kasnije mogući ugrađivati, a cijela koncepcija se zamišljena tako da bude lako podložna modifikacijama i preradama.

 

Kao tehnički temelj su tu uz motor još jedinstveni okvir te komponente ovjesa dok boje modernoga brane LED svjetla, posebice prednja "aureola" odnosno prsten na okruglom svjetlu. Prednja izokrenuta vilica je promjera 41 mm, straga nalazimo novu jednoruku vilicu, a Scrambler se isporučuje s Pirelli gumama agresivnoe šare u dimenzijama 110/80-19 te 180/55-17. Za zaustavljanje Ducati koristi jedna disk od 330 mm sprijeda te disk od 245 mm straga, a dozu sigurnosti podebljava dvokanalni Bosch ABS sustav.

 

 

fbmp ytmp imp